DAVET

DAVET
90 DK
YazanFirdevs Aylin TEZ
YönetmenH. Fatih SEVDİ
Yönetmen YardımcısıAhsen Gül EVER
DramaturgSevil KOÇ
Dekor ve Kostüm tasarımcısıNurullah TUNCER
Işık tasarımcısıNurullah TUNCER
Müzik TasarımGürkan ÇAKICI
Ses TasarımMehmet CEBE
Dekor UygulamaVeysel ÇIRACI
Kostüm UygulamaEmine Kaynak YILDIRIM
Görsel TasarımAktürk AKSOY
Kostüm Tasarım AsistanıSenem GELGİ

DRAM-2 PERDE

Şehir Tiyatrolarımızın düzenlediği "15 Temmuz Milli İrade Destanı" adlı tiyatro oyunu yazma yarışmasında birinci gelen eser.

Bir Avrupa ülkesinde yaşayan Asım, zengin bir iş adamıdır. 2016 senesi Temmuz ayında ailesi ile birlikte İstanbul'a kayınvalidesini ziyarete gelmiştir. Ancak Temmuzun 15'inde hem Asım hem de Türk milleti , tarihinde çok kez olduğu gibi bir demokrasi sınavı verecektir. Asım ve oğlu o gece demokrasi mücadelesi için meydanlara akan kalabalıktan yalnızca bir kaçıdır. Asım hainler tarafından açılan ateş sonucu yaralanır, oğlu ise şehit düşer. Asım aldığı yara sebebiyle bir süre Türkiye'de, sonrasında ise yaşadığı ülkede tedavi görmeye başlar. Bu süre içinde Asım eşini de kaybeder. Hastaneden taburcu olan Asım bundan sonraki ömrünü 15 Temmuz gecesi yaşanan olayların gerçekliğini tüm çevresindekilere anlatmak ve ispat etmek için yaşayacaktır. Fakat bundan Asım'ın da haberi yoktur.

Sizlere en iyi bilgiyi sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız. Anladım