Kocaeli’nde bilişim dâhileri yetişecek

Tarih: 22 Aralık, 2010

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Mehtap TV’de yayınlanan Çınaraltı programına katıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin Kocaeli’nde 6. sınıfa giden 27 bin çocuğa dağıtacağı laptopların anlatıldığı programda konuşan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’5 yılda vereceğimiz toplam 130 bin bilgisayarla geleceğin bilişim dâhilerini yetiştirmek istiyoruz’’ dedi.

MEHTAP TV’DE ÇINARALTI’NA KATILDI

Başkan Karaosmanoğlu, Mehtap TV’nin en dikkat çeken kültür programlarından biri olan Çınaraltı’nın sunucusu Ramazan Ümit Şimşek’e konuk oldu. Programda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu çalışması Türkiye’ye örnek gösterilirken Başkan Karaosmanoğlu da 2. yılına giren proje kapsamında 5 yıl sonunda 130 bin çocuğu bilgisayar sahibi yapmak istediklerini söyledi.

BAŞARIYI ÖDÜLLENDİRİYORUZ

Kocaeli’nde her ilçeye bilgi evleri, teknoloji kulüpleri, okullarda bilgisayar sınıfları kurmak gibi çalışmaları olduğunu da hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’ Kalkınmanın temeli eğitimdir. Eğitimde de ödüllendirmek çok önemlidir. Biz SBS’de başarılı olan yüzlerce öğrencimize bisiklet veriyoruz. Üniversite sınavında ilk yüze giren öğrencilerimize sıfır kilometre otomobil hediye ediyoruz. Çocuklarımıza verdiğimiz laptoplarla Kocaeli’nde geleceğin bilim dâhilerinin yetişmesini arzu ediyoruz’’ ifadesini kullandı.