“Kardeşliğimiz su gibi aziz olsun”

Tarih: 6 Mayıs, 2011

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 1. Roman Festivali çerçevesinde dün (Cuma)”Dilek Sabahı” düzenlendi. Roman geleneklerine göre Hıdrellezin ertesi sabahı, genç kızların dileklerini denize bırakma ritüeline sevgi, dostluk ve kardeşlik dilekleri damgasını vurdu.

ROMAN GENÇ KIZLAR SEKAPARK’TA

Roman genç kızları Seka Park ikinci etaba giderek buradan denize dileklerini bıraktı. Dilek Sabahı’na Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın, Kültür Sanat ve Konservatuar Şube Müdürü Mehmet Kesen, Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar, Roman dernekleri başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“DİLEK KIZI”NDAN ANLAMLI DİLEK

Genç kızlar oluşturdukları kortej eşliğinde denizin kenarına geldi. Dilek kızı “Tüm Roman kardeşlerim ve tüm insanlık için barış ve kardeşlikle dolu bir dünya diliyorum” diyerek ilk dileği suya bıraktı.

“KARDEŞLİĞİMİZ SU GİBİ AZİZ OLSUN”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın da kağıda yazdığı anlamlı dileğini Dilek Kızı’na vererek suya atmasını istedi. Dr. Büyükakın dileğinde “Barış, sevgi ve kardeşlik projemizin su gibi aziz olmasını diliyorum” dedi. Dilek Sabahı’na katılan diğer Roman vatandaşlar da suya dileklerini bıraktı.

DÜNYA ÇAPINDAKİ FESTİVALE DÜNYA STARI YAKIŞIRDI

Dilek sabahının Roman gelenekleri içinde son derece güzel ve anlamlı bir yeri olduğunu söyleyen Dr. Tahir Büyükakın, “Bugün biz de burada Dilek Sabahı ritüelini gerçekleştirdi. Kardeşliğimizin su gibi aziz olmasını diledik. Dileğimizin Kocaeli’den tüm dünyaya yayılmasını istiyoruz” dedi. Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Büyükakın, önceki gün başlayan 1. Roman Festivali ile ilgili son derece olumlu tepkiler ve mesajlar aldıklarını belirterek, “Festival açılışının dünyaca ünlü müzisyen Goran Bregoviç ile açılması da çok beğenildi. Çünkü dünya çapındaki bir festivale ancak bir dünya starı yakışırdı” şeklinde konuştu.

Dilek Sabahı’nın gerçekleştirilmesinin ardından Büyükşehir Belediyesi Roman vatandaşlar için Seka Park Otel’de bir kahvaltı verdi.