Kitap Fuarı’nda konferanslar aydınlatmaya devam ediyor

Tarih: 9 Mayıs, 2018

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Kocaeli Kitap Fuarı Akçakoca Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferanslarda yazarlar ve uzmanlar tarafından bir birinden farklı konularda konferanslar veriliyor. Çocuk edebiyatından, futbola, Kocaeli Doğa Yürüyüş Parkurlarına kadar farklı yelpazeden konular Kocaeli Kitap Fuarı’na gelen katılımcılara anlatılıyor.

YENİ NESİL HAYAL KURAMIYOR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Kocaeli Kitap Fuarı Akçakoca Konferans Salonu’nda çocuk kitapları yazarı Muhammet Tunca “Hayal Gemisinin Kaptanı Olmak” konulu konferansta, çocukların hayal güçlerini geliştirmeleri için yapılacakları anlattı. Oyuncak Çetesi ve Kelebek Kalbi kitaplarının yazarı Muhammet Tunca verdiği konferansta; “Çocuklar hayal kurmayı, sokağa çıkmayı unutarak teknolojik aletlere gömülü bir hayat yaşamaya başladılar. Çocukların hayal gücü kısıtlanmış durumda. Tv, telefon, bilgisayar gibi teknolojik ürünlerde çocukların oyun oynaması ve hayal güçlerinin gelişmesini engelleyen faktörlerden. Bir çocuk hayal kuracaksa oyun oynamalı, arkadaş edinmeli, evlere hapsedilmemeli, sokakta oyun oynamalı” şeklinde konuştu.

FUTBOLUN DOĞASINDA ŞİDDET VAR
Futbol Benim Neyim Olur? kitabının yazarı Şener Aksu konferansında, “Futbol benim karanlık yüzümü ifade eder. Futbol ehlileştirilmiş bir savaş gibi, içgüdüsel bir aidiyet yaşıyoruz. Biz ve başkaları anlayışıyla bir çatışma ortamı oluşur. Bir taraf hücum ederken bir taraf da savunmada kalıyor bu bir savaş mantığıdır. Futbol izlerken içgüdülerimizle hareket ediyoruz. Türkiye’deki toplumsal şiddetin az olmasında futbolun etkisi var. İnsanlar içlerindeki şiddeti, öfkeyi futbol maçlarında boşaltıyor. Futbol insanların öfkesini dindirir. dedi.

FUTBOL İNGİLİZ OYUNUDUR
Futbol bir İngiliz oyunudur diyen Şener Aksu, “ İngiliz sömürgeciliği ile futbol tüm dünyada yaygın hale geldi. Günümüzün sömürgecisi olan ABD’nin sporu da basketbol olduğu için basketbol dünyada yaygın bir spor haline geldi. Dünya’ya egemen otoriteler kültür asimilasyonunun yanı sıra spor kültürlerini de empoze ederler. İstanbul’un işgal yıllarında İngiliz işgal kuvvetleriyle Fenerbahçe arasında futbol maçı yapılmıştır. 1-0 Fenerbahçe İngilizleri yendi bu galibiyet sebebiyle Mustafa Kemal Atatürk Fenerbahçe Futbol takımını sonraki yıllarda ziyaret etmişti. Fenerbahçe tarihi için önemli bir tarihi olaydır. ” ifadelerini kullandı.

KOCAELİ MUAZZAM DOĞASI OLAN BİR ŞEHİR
İsmail Şahinbaş tarafından verilen konferansta ise, Kocaeli Yürüyüş Parkurları katılımcılara anlatıldı. Kocaeli Kültür Yayınlarından Doğa Kocaeli Kitabını anlatan Şahinbaş, “Doğa Kocaeli Kitabının Türkiye’de en büyük doğa projesi. 2005 yılında buyana bin 500 km alanda yapılan çalışmalar Doğa Kocaeli Kitabında toplandı. Kocaeli muazzam doğası olan bir şehir. Samanlı dağları doğa turizmcileri, yürüyüş parkurları için en tercih edilecek rota olacak” dedi. Konferans sonunda Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Daire Başkanı Hasan Yılmaz tarafından İsmail Şahinbaş’a Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınlarından oluşan kitaplar takdim edildi.