Değerlerimizi somutlaştırarak çocuklara anlattılar

Tarih: 12 Mayıs, 2018

10. Kocaeli Kitap Fuarı Kılavuz Gençlik Sahnesi’ne bu kez Kocaeli Kanuni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri misafir oldu. Büyüklerden küçüklere değerli hikâyeler kitap projesi ile Gebze’de düzenlenen TÜBİTAK 49. Liselerarası Araştırma Projeleri Yarışmasında bölge birincisi olan öğrenciler, Antalya’da düzenlenen Türkiye finalinde de Marmara bölgesini temsil etme gururunu yaşadılar.

HİKAYELER SOMUTLAŞTIRIŞLARAK ÇOCUKLARA ANLATILDI
23 hikâyeden oluşan kitabin tanıtımını yapan Sena Kiraz ve Aleyna Ayyıldız 6 aylık çalışmanın ürünü olan birbirinden etkileyici hikâyelerini okurları ile paylaştılar. Hikâyelerin oluşum sürecini ve geçilen aşamaları anlatan yazarlar, değerlerimizin somutlaştırılarak çocuklara daha kolay yoldan anlatmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler.

KİTAP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖNCÜLÜĞÜNDE BASILDI
Kitap haline getirilen büyüklerden küçüklere değerli hikayeler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde basılıp çoğaltılarak fuarda söyleşiye katılan öğrencilere ücretsiz dağıtıldı. Akıcı ve etkileyici hikayeler eşliğinde “Büyüklerden Küçüklere Değerli Hikayeler” kitabının tanıtımını yapan genç yazarlar kitabın basım ve yayın aşamasında emeği gecen Kocaeli Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

23 HİKAYE 23 DEĞER
Okul müdürü Yılmaz Yiğit ve Danışman Öğretmen Mehtap Altunanahtar öncülüğünde hazırlanan öğrenciler ilerleyen zamanlarda hikayeleri geliştirip çoğaltarak daha çok çocuğa ulaşmayı hedefliyorlar. Değerli hikâyeleri somutlaştırarak çocuklara sinevizyon eşliğinde anlatan yazarlar kitaplarını imzalamanın mutluluğunu yaşadı. 250 hikaye içerisinden seçilen birbirinden değerli 23 hikayenin bulunduğu kitapta yer alan resimler de tamamen öğrenciler tarafından tasarlanarak çizilmiş.