Yuvacık Servetiye İlköğretim Okulu´nda deprem eğitimi

Büyükşehir Belediyesi´nin okullara yönelik deprem eğitimi devam ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin Yahya Kaptan İlköğretim Okulu`ndan start verdiği ilköğretim okullarına yönelik deprem eğitimini tüm hızıyla sürdürüyor. Son olarak Kandıra`nın Akçakoca Köyü İlköğretim Okulu`nda 450 öğrenciye deprem ve korunma yöntemlerini anlatan Büyükşehir Belediyesi, dün de Yuvacık Servetiye Cami İlköğretim Okulu öğrencilerini eğitti

DEPREM CD`SİNİ İZLEDİLER
Büyükşehir Belediyesi Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü yetkilileri, burada bulunan öğrencilere ilk olarak depremle ilgili hazırlanan CD`yi izletti. Türkiye`nin deprem kuşağında ve Kocaeli`nin de fay hattı üzerinde olduğu bilgelerinin yer aldığı CD`yi öğrenciler büyük bir dikkatle izleyerek, çeşitli sorular sordu.

DEPREMLE YAŞAMAYI ÖĞRENMELİYİZ
Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü yetkilileri daha sonra çocuklara depremin bir doğa olayı olduğunu ve korkmak yerine onunla birlikte yaşamanın öğrenilmesi gerektiğini anlattı. Deprem eğitiminin ardından öğrencilere deprem tatbikatı yaptırıldı. Öğrenciler aldıkları eğitim çerçevesinde güvenli bir şekilde okullarını terk etti.

SIRADA İŞİTME ENGELLİ ÖĞRENCİLER VAR
Öte yandan dönem boyunca ilköğretim okullarına söz konusu deprem eğitimini verecek olan Büyükşehir Belediyesi yarın da Karamürsel Beldesi`nde bulunan A. Gazanfer Bilge İşitme Engelliler İlköğretim Okulu`na gidecek. Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü yetkilileri işitme engelli öğrencilere söz konusu eğitimi tercüman vasıtasıyla verecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!