Yuvacık beldesinde doğayla baş başa

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile TEMA Vakfı Kocaeli Temsilciliği tarafından organize edilen doğa gezilerinin ikincisi dün Yuvacık beldesinde bulunan doğa harikası bölgelere yapıldı.

Kocaeli Üniversitesi öğrencileri ve öğretmenlerinden oluşan 90 kişilik ekip, doğayla baş başa harika bir Pazar günü yaşadı.

ÖĞRENCİLERİN YOĞUN İLGİSİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Yuvacık`a yapılan doğa gezisi için 1 otobüs tahsis ederken, İhsaniye Belediyesi de yine 1 otobüsle Büyükşehir Belediyesi`ne katkıda bulundu. Büyükşehir Belediyesi ve TEMA topluluğu tarafından organize edilen gezide, KOÜ, eğitim, iktisadi ve idari birimler, teknik eğitim, fen edebiyat, işletme, sağlık, mühendislik bölümlerinde okuyan öğrencilerden bir bölümü yer alırken, KOÜ Dağcılık Araştırma Kulübü ile 19 Mayıs Lisesi öğrencileri geziye katıldı. Ayrıca Gazi Lisesi Müdürü Kemal Saral, TEMA Kocaeli Temsilci Başkan Yardımcısı Satiha Saral, Genç TEMA teşkilat sorumlusu Yiğit Erdoğan, Genç TEMA KOÜ Başkanı Görkem Levent`in de katıldığı gezide Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden Levent Ünalan rehberlik etti. 

DOĞA MANZARALARI VE MAĞRALAR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önünden saat 11.00 gibi hareket eden gezi heyeti ilk olarak Yuvacık Barajı Alabalık tesislerini uğradı. Ardından sırasıyla Dış Kapı, Aytepe, Beşkayalar vadisi, Şahintepe, Soğuk Dere ve mağrasını gezen heyet, doğayla baş başa bir gün geçirirken bol bol yürüyüş yapma fırsatı buldu. Akşam 19.00`a kadar süren doğa gezisi Büyükşehir Belediyesi önünde son buldu. Geziden son derece memnun kaldıklarını ifade eden öğrenciler adına Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu`na ve katkı sağlayanlara teşekkür etti. Bu arada Haziran ayının sonuna kadar yapılması programlanan geziler için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli`nin değişik bölgelerinde ikamet eden vatandaşlar için otobüs tahsis etmeye devam edecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!