Yürümekle “engeller” aşılacak

Büyükşehir, görme engelliler için Yürüyüş Yolu`nun orta şeridine engelli bandı döşeyecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yürüyüş Yolu´nun orta şeridini görme engelli vatandaşlar için yeniden düzenliyor. Yapılacak çalışma ile yolun orta şeridine beyaz kabartmalı bant döşenecek. Kabartmalı bandı bastonu ile hissedecek olan görme engelliler, hattı takip ederek güvenli bir şekilde yürüyüş yapabilecek. Bant, Yürüyüş Yolu´nun başlangıcı olan Merkez Bankası´ndan Yahya Kaptan Brisa kavşağına kadar kısa aralıklarla yerleştirilecek.

DENEME YÜRÜYÜŞÜ BAŞARILI
Bu arada Büyükşehir Belediyesi Yürüyüş Yolu´na yerleştirilecek olan görme engelli bandı için ilk deneme yürüyüşünü gerçekleştirdi. Yapı Kredi Bankası önüne döşenen deneme amaçlı bandı aralarında Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Celal Polat´ın da olduğu görme engelli vatandaşlar denedi. Bastonları ile şerit üzerinde yürüyen görme engelliler, projeye onay verdi. Yürüyüşe Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice ve Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu da katıldı.

YENİCE´DEN BAŞKANA TEBRİK
Projenin son derece yararlı olduğuna dikkat çeken Başkan Yenice, “Başkan İbrahim Karaosmanoğlu´nu tebrik ediyorum. Görme engelli kardeşlerimiz bundan böyle Yürüyüş Yolu´ndan daha fazla ve daha güvenli bir şekilde yararlanabilecekler” dedi.

ANKET ÇALIŞMASI YAPILACAK
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Yürüyüş Yolu´na konulacak kabartmalı bantlar için bir ön çalışma yapacak. Yürüyüş Yolu´nu kullanan görme engelli vatandaşlar ile anket çalışma yapacak olan Büyükşehir Belediyesi çalışma ile ilgili bu vatandaşların diğer fikir ve önerilerini alacak. Anket çalışmasının ardından kademeli olarak şerit yola döşenmeye başlanacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!