Yürekler Mevlana´ya aktı

Büyükşehir Belediyesi tarafından SDKM`de düzenlenen Şeb-i Arus gecesinde duygu dolu anlar yaşandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Hz Mevlana´nın 733. ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenen Şeb-i Arus  gecesinde duygu dolu anlar yaşandı. Kocaelililerin adeta akın ettiği gecede tüm dünyanın sevgi ve barış sembolü olarak tanıdığı Mevlana ilahiler ve dualarla anıldı.

Salonda merdivenlerinin dahi dolduğu geceye, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk, Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sait Karaçorlu ve çok sayıda Kocaelili katıldı.

Programın ilk bölümünde Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Kâmil Yılmaz  “Mevlana ve SEMA” konulu bir konferans verdi.

SEVGİ VE HOŞGÖRÜ
Mevlana´nın temel görüşünün sevgi, hoşgörü ve kardeşlik olduğunu belirten Profesör Yılmaz; “Mevlana´nın bu anlayışı tüm dünyayı kucaklamalı, insanlar birbirlerini sevmeyi öğrenmelidirler. Allah´ın ilk emri “oku” olmuştur. Önce oku emrini yerine getirmeli, daha sonrada dinlemeyi ve anlamayı öğrenmeliyiz. Mevlana mesnevisinde “Dinle” diye başlıyor. SEMA Allah´ı hatırlamalı. Allah´ın “ben sizin rabbiniz değil miyim?” hitabını dinlemek demektir” şeklinde konuştu.

GÖRÜŞLERİ DÜNYAYA YANSIDI
Mevlana´nın görüşlerinin bugün dünyaya yansıdığını kaydeden Yılmaz, Time Dergisi´nin yaptırdığı bir ankete göre Mevlana´nın 20. Asrın sufisi seçildiğini ve en önemli eseri olan Mesnevi´nin 2000´li yılların en çok satan kitabı olduğunu söyledi.

Son  bölümde SEMA´yı da anlatan Yılmaz, “Sema Mevlana´nın 700 yıldır yeryüzünü kuşatan sevdasını anlatmaktadır. Sema kendini unutup Allah´a kavuşmaktır. Semazen ölümü bize korkulacak bir şey olarak değil sevgiliye kavuşmak olarak anlatır” dedi. Konferansın ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz´a plaket ve çiçek takdim etti. Konferansın ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuarı Tasavvuf Müziği topluluğu eşliğinde semazenlerin gösterisine geçildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!