Yine “huzur” verdiler

Kocaeli Huzur Evi sakinleri, “hayatlarına renk katması için” kurdukları korolarıyla bu yıl da yine muhteşem bir Türk Sanat Müziği konseri verdi. SDKM büyük salonu tıklım tıklım dolduran Kocaelililer konser sonunda “ihtiyar delikanlı ve hanımefendileri” dakikalarca ayakta alkışladı.

DÖRT YILDIR SÜRÜYOR
Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuarı`nın desteğiyle çalışmalarını sürdüren Huzur Evi korosu, dört yıldır devam eden Türk Sanat Müziği konserlerini bu yıl da yine büyük bir başarıyla gerçekleştirdi. Belediye Konservatuarı öğretim görevlilerinden şef Erbil Aydın yönetimindeki 40 kişilik koro, Türk Sanat Müziğinin birbirinden güzel eserlerini Süleyman Demirel Kültür Merkezi`nde Kocaelililer için seslendirdi.

İKİ SAAT BOYUNCA SAHNEDE
Huzurevi sakinlerinin konserini aralarında Vali Yardımcısı İdris Kurtkaya, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, Kocaeli`nin duayeni Nazmi Oğuz, Büyükşehir üst düzey yöneticileri ve bazı belediye başkanlarının da bulunduğu çok sayıda vatandaş izledi. Yaklaşık iki saat sahnede kalan yaşlılar, performanslarıyla adeta gençlere taş çıkardı.

MUHTEŞEM YORUMLAR
İki bölümden oluşan konserin birinci bölümünde koro Hüzzam ve Segah makamlarından oluşan 13 eser seslendirdi. İkinci bölüme türkü potporileriyle başlayan koro yine aynı bölüm içinde birbirinden güzel eserleri başarıyla seslendirdi. Bu bölümde ayrıca 4 adet muhayyer kürdi eseri solistler Adalet Yiğit, Aysel Bilici, Handan Kayalıca ve Hilal Bozkurt yorumladı. Konserin sonunda sahneye gelen Huzur Evi sakinlerinden İzzet Öner`in okuduğu Orhan Veli Kanık`ın “Telli Kavak” isimli şiiri ise salondan büyük alkış aldı. Konserin sonunda Büyükşehir Başkan Vekili İlyas Şeker tüm solistlere tek tek çiçek vererek kutladı.