Yıkılan yerlere özel inceleme

Büyükşehir, yapılaşmaya kapatılan bölgeler için Kocaeli Üniversitesi ile sözleşme imzaladı

17 Ağustos 1999 depreminden sonra Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından Afet Maruz Bölge ilan edilerek yapılaşmaya kapatılan alanlarda jeolojik, jeofizik (Sismolojik) ve jeoteknik çalışmalar yapılması amacıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Kocaeli Üniversitesi anlaştı.

SOYDABAŞ İMZALADI
İki kurum arasındaki sözleşmeyi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Vekili Mustafa Soydabaş, Kocaeli Üniversitesi adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Kenar imzaladı. Sözleşme gereği 17 Ağustos 1999 depreminden sonra Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından Afete Maruz Bölge ilan edilerek yapılaşmaya kapatılan Gölcük Kavaklı Mahallesi, İhsaniye Denizevler Mahallesi, Hisareyn ve Yeniköy Belediyeleri sınırlarında jeolojik, jeofizik ve jeoteknik çalışmalar yapılacak.

ZEMİN ARAŞTIRILACAK
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanlığı`na bağlı Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü tarafından yürütülecek çalışmalarda Afete Maruz Bölge ilan edilen alanların yaşanabilecek yeni bir deprem tehlikesine karşı durumu incelenecek.  Ayrıca bu alanlarda yerleşim özellikleri gözden geçirilerek, bu bölgelerde yaşayan ve mağdur olmuş vatandaşlarımızın durumu araştırılacak.

6 AY SÜRECEK
Kocaeli Üniversitesi Yer ve Uzay Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından bölgemizde işletilen sismolojik ağdan elde edilen verilerinde değerlendirileceği çalışma 6 ay sürecek. Yapılacak çalışmalarda elde edilecek olan sonuçlarda bir rapor halinde Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü onayına sunulacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!