Yeşil alan stresin en güzel ilacı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 75 dönüm alanı yeşillendirmesini doktorlar değerlendirdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 75 dönüm alanı yeşillendirmesini doktorlar değerlendirdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ili yeşillendirme çalışmaları, şehrin çehresini değiştirirken, yeşilliğin insanlara ilaç gibi geldiği ifade edildi. Sanayi kentlerinde yaşayan insanların en büyük hastalığının stres olduğunu belirten Psikiyatri Uzmanı Dr.Hülya Koçyiğit Dağ, “Yeşillik stresin en güzel ilacıdır” açıklamasını yaptı.

BÜTÜN KENT YEŞİLLENECEK

Göreve geldiği ilk günden itibaren şehrin çehresini değiştirmek adına yeşillendirme çalışmaları başlatan ve bunları yakın takibine alan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ilçe ve beldelere varıncaya kadar her tarafın yeşillendirileceğini söyledi.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü`nün bir yıllık çalışma sonucunda yaklaşık il genelinde 75 dönümlük bir arazi yeşillendirilirken, toplam 40 bin fidan diktiği de kaydedildi. Çalışmalarda ayrıca bugüne kadar 2 bin 820 metrekarelik bir alan ise temizlenerek, görüntü kirliliği ortadan kaldırıldı. Şehrin giriş ve çıkışları ile birlikte D-100 Karayolu`nun da çehresi adeta değişti.

KENT ÇİÇEK DERYASINA DÖNDÜ
Yapılan çalışmalar sadece görüntü kirliliğini ortadan kaldırmakla kalmadı, Kocaeli`nin cadde ve sokakları da çiçek deryasına döndü. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, aralıksız çalışmalarını sürdürürken, yeşillendirilecek alanlarda kullanılmak üzere Kullar beldesinde 100 dönümlük bir alanda çeşitli çiçek ve bitkiler yetiştirmeye başladı. Özellikle mevsimlik çiçeklerin yanı sıra Drecenea, leylandi, Defne, Gold Rider gibi bitkilerde bu alanda yetiştirilmeye başlandı. Dikilen bitkilerin iki yıl sonra yol kenarlarına, park ve bahçelere dikilerek şehrin görüntüsünün daha da güzelleştirileceği ifade edildi. Bir yıl sonra şehrin görüntüsünün bu çalışmalarla tamamen değişeceği, 500 bin fidan dikimi hedeflendiği dile getirildi. Yapılan çalışmanın Kocaeli`nin her köşesi ile yeşillendirilmiş, ağaç dikimi yapılmış ve bir sanayi kenti konumunda çıkarılmış gibi görüntüye sahip olacağı ifade edildi.

STRESE İLAÇ GİBİ
Yapılan yeşillik çalışması sadece şehrin çehresini değiştirmekle kalmıyor, sanayi kenti hastalığı olan strese de ilaç gibi geliyor. Kocaeli Devlet Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Hülya Koçyiğit Dağ, yeşilliğin ve çiçeklerin, insanın ruh sağlığına son derece faydalı olduğunu söyledi. Yeşilliğin strese en iyi ilaç olduğunu belirten Dr. Dağ, “Doğa`nın, yeşil alanların, açık havanın, deniz ve güneşin insanın ruh sağlığına çok büyük katkısı vardır. Çiçeklerle bezenmiş bir sokak veya caddede, bitkilerin içinde gezinmek, insan ruh sağlığını olumlu yönde etkilediği gibi stresi de azaltır. Özellikle sanayinin yoğun olduğu kentlerde en büyük hastalık strestir. Yeşil alanlar çağımızın hastalığı olan stresi yenmek için çok büyük önem taşımaktadır. Şehir merkezlerinin yeşillendirilerek, insanların bu stresten kurtulmalarını sağlamak, insanımızın daha iyi bir ruh yapısına sahip olmasını sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!