Yerelsen masaya oturdu

Büyükşehir önderliğinde kurulan Kamu İş verenleri Sendikası, ilk toplu iş sözleşmesi görüşmesini Antikkapı için yaptı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önderliğinde oluşturulan ve kısa adı Yerelsen olan Yerel Yönetimler Kamu İşverenleri Sendikası, toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başladı. Büyükşehir Belediyesi`nin yan kuruluşlarından Antikkapı AŞ çalışanları için TOLEYİS yöneticileriyle ile masaya oturan Yerelsen, ilk toplantıda müzakerelerin yürütülme sistemini görüştü.

TOLEYİS İLE
Antikkapı Restaurant`ta gerçekleştirilen tanışma toplantısına, Türkiye Otel, Lokanta ve Eğlence Yerleri İşçileri Sendikası (TOLEYİS) adına Marmara Bölge Başkanı Yusuf Kutlu, yine sendika adına KOÜ öğretim görevlisi ve sendika uzmanı Sayım Yorgun, Yerelsen Başkan Vekili Dr. Mustafa Çöpoğlu, Antikkapı Genel Müdürü Fahrettin Kandemir, Yerelsen Genel Sekreteri Av. Halil Üstündal, İşyeri Baştemsilcisi Tayfun Kaya, İşyeri Temsilcisi Recep Arslan ve diğer yetkililer katıldı.

ÇÖPOĞLU: “KORUYACAĞIZ”
Toplantının açılış konuşmasını, aynı zamanda Büyükşehir Teftiş Kurulu Başkanı olan Yerelsen Başkan Vekili Mustafa Çöpoğlu yaptı. Yerelsen`in kuruluşuna Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu`nun öncülük ettiğini, Genel Sekreter Münir Karaloğlu`nun da sendikanın başkanı olduğunu ifade eden Çöpoğlu, üye belediye ve iştiraklerdeki çalışanların haklarını en iyi şekilde koruyacaklarını kaydetti.

SENDİKA: “ÖĞRETMEKTEN KURTULDUK”
TOLEYİS adına konuşan Yusuf Kutlu ise, Yerelsen`in kurulmasının kendilerini de memnun ettiğini belirterek, toplu sözleşme görüşmelerini konuyla ilgili bilgi sahibi ve uzman kişilerle yapmanın daha olumlu sonuçlar doğuracağını dile getirdi. Kutlu, “Daha önce çeşitli belediyeler ve şirketlerle toplu iş sözleşmesi görüşmelerine oturduğumuzda, sözleşme sistemini yöneticilere öğretmeye başlardık. Tabii onlar bu işi layıkıyla öğrenene kadar yerine başkaları gelirdi. Biz şimdi kimseye bir şeyler öğretmek zorunda kalmayacağız. Çünkü karşımızda işini bilen, profesyonel insanlar var artık. Bu bizi elbette mutlu eder” dedi.

SİSTEM ÜZERİNDE UZLAŞMA
Konuşmaların ardından, işçi ve işveren sendikası yöneticileri toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin yürütülme sistemi konusunu masaya yatırdı. Sistem üzerinde uzlaşmaya varılırken, 65 işçiyi ilgilendiren 43 maddelik sözleşmenin görüşülmesine ay sonunda yapılacak ikinci toplantı ile başlanacağı ifade edildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!