Yerel ve yerinde hizmet işe yaradı

Bir yılda yapılan 600 kilometrelik yola karşılık, 2 ayda bin 600 kilometre yol yapılıyor

İktidarın iki ilde başlattığı “Yerel ve Yerinde Hizmet” projesi ilk meyvelerini vermeye başladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`ne bağlanarak Köye Hizmet Daire Başkanlığı adını alan Köyhizmetleri, geçen yıl 600 kilometre yol yapımı gerçekleştirmesine karşın, bu yıl 2 ayda bin 600 kilometre yol yapacak. Kocaeli Büyükşehir Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, “Yerel ve yerinde hizmet, kırsal kesime hizmetin en kısa sürede bürokratik engele takılmadan gitmesini sağlayacak” dedi.

13 GÜNDE 120 KİLOMETRE
Merkezi yönetimin yükünü yerel yönetimlere aktarmaya başlaması, hizmetin artmasını sağladı. 16 Mart tarihinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`ne devredilerek, Köye Hizmet Daire Başkanlığı adını alan Köyhizmetleri, Başkan Karaosmanoğlu`nun verdiği talimatla, 6 ayrı noktada çalışmalarını başlattı. Ekipler sadece 13 günlük bir çalışmayla, 120 kilometrelik en bozuk köy yollarını asfalt ile onardı, bazılarını ise yeniden asfaltladı.

HİZMETLER ÜÇE KATLADI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde başlayan yerel ve yerinde hizmet çalışmaları ile bütün köy yolları hedef alındı. Kocaeli`ne bağlı 246 köy ve 348 yerleşim birimini birbirine bağlayan toplam  bin 600 kilometrelik yol için 6 ekip, Gebze, Gölcük, Derince, Kandıra, Karamürsel ve Körfez ilçelerinde asfaltlama çalışmalarına hızla devam ediyor. 2004 yılında toplam 682 kilometrelik bir yolu asfaltlayabilen dönemin Köy Hizmetleri, Köye Hizmet Daire Başkanlığı sıfatıyla bu yıl gerçekleştireceği bin 600 kilometrelik yol ile, hizmetleri üçe katlayacak. Tamir edilip, asfaltlanan bin 600 kilometrelik yolun bir ay içinde tamamlanacağı ifade edildi.

BÜYÜKŞEHİR DERİNCE KÖYLERİNDE
Öte yandan Köye Hizmet Daire Başkanlığı Derince`nin İlçe olması ile birlikte Derince`ye bağlanan köylerde 14 m genişliğinde ve 15 km uzunluğunda stabilize yol çalışması yapıyor.  Derince Toylar yolunun stabilize çalışmaları tamamlandığında, sıcak asfaltla kaplanacak. Köye Hizmet Daire Başkanlığı stabilize yol çalışması dışında yine Derince`ye bağlı Taşköprü Kaşıkçı Köylerinin birbirine olan bağlantı yollarının bozuk olan yerlerini ve İzmit Merkez köyleri olan Sepetçi, Bulduk Köy yolunun bozuk olan yerlerini sıcak asfalt ile kaplamayı sürdürüyor.

BOZUK YOL KALMAYACAK
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Yerel ve Yerinde Hizmet projesinin ülke kalkınmasında büyük yarar sağlayacağını belirtti. Başkan Karaosmanoğlu, yıllardır bürokrasi çarkında boğulan ve aksayan hizmetlerin, yerel yönetimler eliyle verilmesi halinde erken ve doğru yapılacağını ifade ederek, “Belediyemize bağlanan Köye Hizmet Daire Başkanlığı`nın yaptığı çalışmalar bunun göstergesidir. Hizmetler en az üçe katlanıyor. Merkezi yönetimle, bürokrasi çarkında boğulan projeler, şimdi yerinde ve zamanında hayata geçiriliyor. Yerinde ve zamanında denetimi yapılarak, çalışmalar hızlandırılıyor. Köylerimizin hiç birini susuz ve yolsuz bırakmayacağız. Hedefimiz bütün köy yollarımızı asfaltla kaplamak” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!