Yeraltındaki su kaçaklarını önlemek için cihazlar alındı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, yer altı su kaçaklarını tespit edip, önlemek amacıyla su arıza tespit cihazı satın aldı.

Cihazları inceleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, su kaçağının yüzde 65 civarında olduğunu, bu rakamı Dünya standartları olan yüzde 25`lere çekmeyi hedeflediklerini söyledi.

Kocaeli genelinde 470 bin abonesi bulunan İSU, yüzde 60`a ulaşan su kaçağını önleyebilmek için, satın aldığı yeni cihazlarını hizmete soktu. Yer altı su kaçaklarının tespiti amacıyla hizmete sokulan bir adet digital ultrasonik korelatör , 5 adet yer mikrojonu, 4 adet portatif ultrasonik debimetre ile 10 adet digital basınç ölçer aletini inceleyen  Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, hedeflerinin su kaçağını yüzde 25`lere indirmek olduğunu söyledi. Cihazların hizmete sokulması ve su kaçağını tespit etmesi denenerek incelenen cihazlar, 163 bin 172 YTL`ye mal edildi. Su kaçağının en aza indirilmesinin büyük önem taşıdığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, “Küresel ısınma ile birlikte giderek kuraklaşan dünyamızda, suyun değeri her geçen gün artmaktadır. Maalesef Yuvacık Barajı`ndan çıkan su miktarının yüzde 65`i abonelerimize ulaşana kadar kaybolmaktadır. Bu rakam, kaçaklar önlenerek yüzde 25`lere düşmesi gerekir. Dünya standratları yüzde 20-25 civarındadır” dedi.

Su şebekelerinde fiziki su kaçağını bulabilmek için 2 mühendis ve 6 teknisyenden oluşan ekibin 24 saat süreyle görev yaptığını belirten Başkan Karaosmanoğlu, kaçağın önlenmesi ile su maliyetinin azalacağını belirtti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!