“Yenisi yapılınca eskiyi unutmayın”

Başkan Karaosmanoğlu Mevlana Mahallesinde Gebzelilere seslendi:

Her hafta en az bir gününü Gebze´ye ayıran Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bu perşembe Mevlana Mahallesindeydi. Muhtar Hüseyin Öztürk´le kısa bir mahalle turu yapan Başkan Karaosmanoğlu, eski ile yeni arasındaki farkın her geçen yıl daha iyi fark edileceğini söyledi.

“MEVLANA ADINA YAKIŞMALI”
Saray Kıraathanesinde mahalle sakinleriyle sohbet eden Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, Gebze´de ve yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Karaosmanoğlu, “Bu şehir, bu kent bizim. Bu sokakları evimiz gibi bilmeliyiz. Çalışmalara var gücümüzle başladık. Bu mahalleyi Mevlana´nın adına yakışır hale getireceğiz. Her geçen yıl farkı daha da iyi göreceksiniz. Ama yenisi yapılınca eski hallerini sakın unutmayın” dedi.

“GELDİĞİ GİBİ GİTMEYECEK”
İcraat mantıklarını “Böyle gelmiş ama böyle gitmemesi gerekir” şeklinde özetleyen Başkan Karaosmanoğlu, “İşler çalışmayla olur, fedakarlıkla olur. Biz bunları yapmaya başladık. Bir kenti sonradan planlamak zordur. Ama çocuklarımıza iyi bir gelecek bırakmak istiyorsak buna mecburuz. Avrupalı nasıl yapmış? Planlı bir şekilde. Biz de bu işleri planlı, programlı bir şekilde yürüteceğiz” dedi.

ALT YAPIDA NELER YAPILACAK?
Her yerde bir çalışma yaptıklarını, rahata kavuşmak için biraz zaman ve sabra ihtiyaç bulunduğunu belirten Karaosmanoğlu, alt yapı çalışmalarında en kaliteli malzemeyi kullandıklarına da dikkat çekti. Karaosmanoğlu daha sonra şu bilgileri verdi: “Sadece İSU olarak Gebze´de şu ana kadar 25 km kanalizasyon hattı döşedik. Ama bu 2007 sonuna kadar 230 kilometreyi bulacak. Şu ana kadar 4 km yağmur suyu hattını yeniledik. 2007 bitimine kadar ise yaklaşık 55 km hat daha döşeyeceğiz. Sadece Mevlana Mahallesinde 27 km kanalizasyon, 4 km yağmur suyu hattı yenilenecek.”
Başkan ve beraberindekiler bir süre önce vefat eden mahalle sakini Ümit Boydakın babası Mehmet Bayraka da taziye ziyaretinde bulundu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!