Yenidoğan`da düzenlenen İstanbul`un fethi şöleninde konuşan Başkan sabır istedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Yenidoğan Serdar Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği tarafından İstanbul`un Fethi`nin 552. yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinliğe katıldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaelililerden sabır istedi. Başkan Karaosmanoğlu, “Asla insanları aldatan politikamız yok. Sabırlı olmalıyız, belki sabır acıdır ama meyvesi tatlıdır. Bu kent için elimizi taşın altına koyduk” dedi.

GENİŞ KATILIM

Konuklara teşekkür konuşması yapan Yenidoğan Serdar Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdulkadir Bayaktutarın ardından öğrenciler tarafında şiir dinletisi gerçekleştirildi. Türkiye Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Süleyman Pekin İstanbul`un fethi konusunda konferans verdi. Sinevizyon gösteriyle son bulan etkinlikliğe Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice, İKM Başkanı Yaşar Gümüş, Yenidoğan ve Serdar Mahallesi sakinleri katıldı.

"GÜZELLİKLER SİHİRLİ DEĞNEKLE OLMUYOR”

Etkinlikte konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu gönüllerde kin ve düşmanlık yerine ilim irfan olması gerektiğini söyledi. Başkan Karaosmanoğlu, “Dedelerimizden aldığımız mirası korumanın yolu gençlerimiz çok iyi yetiştirmektir. Geçtiğimiz hafta Kazakistan`a gittim. Orada 150 yıldır kominizim altında yaşayan Kazak halkı aslını unutmamış. Türk toplumu olarak sevgi saygıya layık bireyleriz. Mutluluğun ilacı top yekün çalışmaktır. Bazı güzellikleri sihirli değnekle yaratamıyoruz. Geçmişte yapılan yanlışların muhasebesini yapamazsak geleceğe yön veremeyiz. Asla insanları aldatan politikamız yok. Sabırlı olmalıyız, belki sabır acıdır ama meyvesi tatlıdır. Bu kent için elimizi taşın altına koyduk. Yaptığımız hizmetlere sahip çıkın. Bugüne kadar inandığımız her güzelliği kazandırdık ve kazandırmaya devam edeceğiz” dedi.

BAŞKAN`A TEŞEKKÜR BELGESİ

Yenidoğan Serdar Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdulkadir Bayaktutar ve yönetim kurulu üyeleri derneğe katkılarından dolayı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu`na, Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice ve derneğin eski başkanlarına birer “Teşekkür Belgesi” verdi.