YENİ YIL MESAJI

Bir yılı daha geride bıraktık, bugün yeni bir yıla merhaba diyoruz. Geçtiğimiz yılı dünyanın değişik noktalarındaki barut kokuları ve doğal afetlerden dolayı üzüntüyle anarken, ülkemiz açısından büyük gelişmelerin yaşanması tek teselli kaynağımız olmuştur.

Dünya değişiyor ve gelişiyor. Ülkemiz de üzerindeki kara bulutları geride bırakarak önemli mesafeler kat ediyor. Muassır medeniyetler seviyesine ulaşmak için daha çok efor kat etmemiz gerekmektedir. Bu inançla; bizler ilimizde, hükümetimiz ülkemizde geceli gündüzlü çalışıyor ve yeni yılda da daha fazla çalışmaya devam edecektir.

Geride bıraktığımız yıl ülkemizde önemli başarılara imza atıldı. Enflasyon yıllar sonra tek haneli rakamlara indi, Türkiye, Avrupa Birliği tam üyelik müzakereleri için tarih aldı. Dış politikada barış eksenli önemli adımlar atıldı. Güven, istikrar ve başarılı yönetim beraberinde huzuru getirdi.

Kocaeli açısından da 2004 oldukça verimli geçti. 28 Mart seçimlerinde halkımızın teveccühü ile yerel yönetimlerde önemli değişimler yaşandı. Bunun paralelinde Büyükşehir Belediyesi sınırları il sınırlarına kadar genişletildi. Kocaeli`nin hem gelir hem de yetki bakımından yaşadığı dezavantajlar ortadan kalktı.

Geçtiğimiz yıl belediyecilik açısından toparlanma ve proje hazırlık çalışmalarıyla geçerken, 2005 yılını “altyapıda hamle yılı” olarak ilan ettik. Yıllarca ihmale uğramış, görülmeyen hizmetler olarak adlandırılan altyapı yatırımlarına önemli kaynaklar aktaracağız.

Bu yıl 100 bin yeni abone yaparak, doğalgazı tüm beldelerimize götürmeyi hedefliyoruz. Tüm birimlerimizde buna benzer yatırım programlarımızı hazırladık. Aynı hizmetleri tüm ilçe ve beldelerimizde adaletli bir şekilde gerçekleştireceğiz.

Büyükşehir sınırlarının genişlemesi gibi önemli bir avantajı, 2005 yılında halkımızla birlikte yaşamaya başlayacağız.

AB kapısını aralayan ülkemizde standartlar, hedefler ve talepler değişti. Eğitimli, kendini yetiştirmiş insana duyulan ihtiyaç, çok daha fazla.

Bu bağlamda gençlerimiz çok çalışmalı, bizler de gelecek nesillere yaşanabilir kentler imar ederek, onların yarınlarını güzelleştirecek projeleri uygulayacağız.

Barış ve kardeşliğin egemen olduğu dünyada tüm güzelliklerin sizlerle olması dileğiyle, hemşehrilerimizin yeni yılını kutluyorum.

İbrahim KARAOSMANOĞLU
KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI

Bizi;
sosyal medyada takip edin!