Yeni ve örnek mezarlıklar

Büyükşehir, sistem ve düzenleriyle örnek olacak mezarlıkların yapımına başladı

Kocaeli`nde düzensizlikleri nedeniyle kabir ziyaretlerini zorlaştıran mezarlıkların yapımı sona erdi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi artık ara yolları yapılmış, kaldırım taşları döşenmiş, cenaze ve yakınlarının rahatça ulaşabileceği yeni mezarlıkların yapımına başladı. İlk ve örnek uygulama Çayırova Mezarlığı`nda gerçekleştiriliyor.

İKİ SIRA ARASINA PARKE YOL
Mevcut mezarlığın yetersiz kalması nedeniyle Çayırova`ya yapılan yeni mezarlık alanında çalışmalar tam gaz sürüyor. 10 bin metrekarelik yeni mezarlığı ihtiyaçlara cevap veren, modern bir hale getirmek isteyen Büyükşehir`e bağlı ekipler, cenaze aracının mezar başına kadar gidebilmesi için her iki sıra arasına 3 metre genişliğinde parke döşüyor.

ŞUBATTA HAZIR OLACAK
Ara ve ana yolları ile tüm ihtiyaçları karşılayan mezarlıkta bu çalışmalar için, yaklaşık 1 km uzunluğunda parke, 2 km de tretuvar döşendi. Ayrıca mezarlık çevresi 1.5 metre yüksekliğinde ve 500 metre uzunluğunda beton duvar ile çevrildi. Mezarlık alanının çimlendirilmesi ve ağaçlandırılmasını da kapsayan çalışmaların önümüzdeki ayın sonuna kadar tamamlanması ve defin işlemine hazır hale getirilmesi hedefleniyor.

ÜÇTEPELER MEZARLIĞI`NDA DA
Büyükşehir Belediyesi, benzer çalışmayı halen 20`ye yakın yerde sürdürüyor. İzmit`te önümüzdeki dönemde tüm definlerin gerçekleştirileceği Üçtepeler Mezarlığı`nın da tek ve çift kişilik sisteme göre yapılmakta olduğunu hatırlatan yetkililer, yeni açılan mezarlık alanlarının, zemin el verdiği sürece bu şekilde düzenleneceğini ifade etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!