Yeni Akarca´nın yeni sahipleri

Büyükşehir`in yaptırdığı konutlar için başvuru yapanlar dairelerini seçti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Alikahya Akarca Mahallesinde yaptırılan Yeni Akarca konutları için başvuruda bulunanlar, konutlarını seçti. Her malzemesi özenle seçilen konutların 46´sının yeni sahipleri belli oldu.

46 KONUT YENİ SAHİPLERİNE
Büyükşehir Belediyesinin iştiraki olan Kent Konut tarafından Yuvam Akarca´da yaptırılan konutlar için, hafta sonu Kent Konut´ta kura çekimi yapıldı. 96 konuttan talep gelen 46´sı için düzenlenen kuraya, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da katıldı. Törende vatandaşlarla bir süre sohbet eden Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin vitrini olarak tanımlanan Kent Konutun ikinci projesi olan Yeni Akarca Konutlarında da mutlu sona ulaşmakta olduğunu söyledi.

BAŞKANDAN ÖVGÜ
Kent Konut olarak kentin sağlıklı gelişimi için çalıştıklarını anlatan Başkan Karaosmanoğlu, “Konut üreten pek çok kişi ya da kuruluş var. Ama şuna inanıyorum ki Yeni Akarca Konutları ile şehrimizin en güzel yerinde vatandaşlarımızın gerçekten kaliteli konutlarda oturma imkanı olacak. Çevre düzeni de dahil olmak üzere her şeyi ile bitmiş konutları vaktinden evvel vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Yeni Akarca Konutları herkese hayırlı olsun” dedi.

EV ALMANIN ÖNEMİ
Başkan Karaosmanoğlu, ev sahibi olmanın önemini ise, kendi hayatından verdiği örnekle anlattı: “Ben kendi evimi, 7-8 yıl biriktirdiğim maaşımla ve biriktirdiğim parayla ancak alabildim. Babadan kalan mülk vardı. Ama kendi paramla, ‘Ben bunu aldım´ demek ayrı bir güzellik. Bu nedenle ev sahibi olmanın önemini biliyorum.”

VATANDAŞLAR MEMNUN
3 blok ve 96 daireden oluşan Yeni Akarca Konutları, brüt 138 metrekare. Dairelerde yaklaşık 5.5 m² büyüklükte iki adet balkon, 1. sınıf mutfak dolapları, bir adet kiler, laminant kaplamalı zemin ve biri ebeveyn yatak odasında olmak üzere Hilton lavabolu 2 adet banyo, bir adet alaturka tuvalet bulunuyor. 3+1 odalı konutların kura çekimi sonrası, İzmit Körfezi, orman ve göl manzaralı dairlerden başvuru sırasına göre daire seçen vatandaşların oldukça memnun olduğu görüldü.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!