Yazlık´a menfez tipi köprü

Köprü sayesinde beldenin ulaşım ve trafik sorunu rahatlayacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin beldelere yönelik başlattığı hizmet atağı hız kesmeden sürüyor. Büyükşehir Belediyesi şimdi de Kocaeli`nin en şirin yerleşim bölgelerinden Yazlık beldesine menfez tipi köprü yapımı için kolları sıvadı. Karınca Dere üzerine inşa edilecek çift şeritli köprü, Dadaşlar Caddesi ile beldenin ana caddesini birbirine bağlayarak ulaşım sorununu rahatlatacak.

İKİ FİRMADAN TEKLİF
Büyükşehir Belediyesi söz konusu köprünün inşası işi ihalesini bugün gerçekleştirdi. Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Soydabaş`ın başkanlığında Encümen Salonu`nda yapılan ihaleye iki firma katıldı. İhalede Yılfa İnşaat 49 bin 646 YTL ile düşük, Aner İnşaat ise 49 bin 922 YTL ile yüksek teklifi veren firmalar oldu.

1 AYDA TAMAM
Muhammen bedeli 51 bin 918 YTL olarak belirlenen Yazlık Karınca Dere menfezi, yaklaşık 10 metre uzunluğunda 7 metre genişliğinde olacak. Çalışmalar, müteahhit firmaya yer teslimi yapıldıktan bir ay sonra tamamlanmış olacak.

AHLAT DEDE`YE TEKLİF YOK
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Kandıra Ahlat Dede Türbesi Çevre Düzenleme işi ihalesi, teklif veren olmadığı için iptal edildi. Söz konusu çalışma önümüzdeki günlerde tekrar ihaleye çıkartılacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!