Yazlık Beldesi´ne alternatif yol

Büyükşehir Belediyesi hizmetlerini ilçe ve beldelerde devam ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ilçe ve beldelerde sürdürdüğü çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor. Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından D-130 karayolu üzerinde yapılan çalışma nedeniyle girişi kapanan Yazlık Beldesi`ne, Büyükşehir Belediyesi tarafından alternatif yol yapılıyor.

1 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA
Karayolu üzerindeki çalışmalar nedeniyle, Yazlık Beldesi`nin giriş ve çıkışları tamamen kapandı. Belde halkının sorununu gidermek için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, alternatif yol çalışması başlattı. Yazlık Beldesi`ne yapılacak olan yolun 1 kilometre uzunluğunda, 15 metre genişliğinde olacağı belirtildi.

SERBEST BÖLGE`YE DE RAHATLIK
Yazlık Beldesinin giriş ve çıkışını kolaylaştırmak amacıyla yapılan yol üzerinden önce 2 bin 500 metreküp hafriyat kaldırıp yerine zemini sağlamlaştırmak amacıyla stabilize malzeme serilecek. Yol tamamlandığında Yeniköy Serbest Bölge ile Yazlık Beldesi`nin giriş ve çıkış problemi çözülmüş olacak.