Yayla turizmine destek vereceğiz

İzmite bağlı Sultaniye, Örnekköy ve Pazarçayırı köyleri muhtarlıklarınca yayla turizmini canlandırmaya yönelik düzenlenen, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin de katkı verdiği “Altıoluk Yayla Şenliği”, dün Kartepe Altıoluk Yaylasında yapıldı.

CANLANDIRMAK İÇİN
Şenliklere katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak yayla turizmine büyük önem verdiklerini, yayla turizmini canlandırmak amacıyla çeşitli çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Yaylaların Kocaeli`ne büyük zenginlik kattığını kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, bu bölgelerde tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla verilen teşviklere katkı sağlayacaklarını vurguladı.

YOLSUZ VE SUSUZ KÖY KALMAYACAK
Konuşmasını “Buralara hizmet etmeyeceğiz de, nerelere hizmet edeceğiz?” diye sürdüren Başkan Karaosmanoğlu, “Artık halktan alınan vergiler hepiniz görüyorsunuz ki bir takım hortumculara ve hırsızlara gitmiyor. Vergiler Kocaeli`ne hizmet olarak dönüyor. Başta Başbakanımızın bize verdiği yolsuz ve susuz hiçbir köy kalmayacak talimatı doğrultusunda çalışmalarımıza süratle devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

DOYASIYA HORON
Şenlikler sırasında ORKÖY Genel Müdürü Hüseyin Karaosmanoğlu tarafından temin edilen 372 küçükbaş ile 10 büyükbaş hayvanın sertifikaları sahiplerine dağıtıldı. Halk oyunları, halat çekme, yoğurt yeme ve benzeri yarışmalar büyük ilgi toplarken, şenliklere katılan çok sayıda vatandaş doyasıya horon tepti.