Yahya Kaptanlılar çimde yürüyecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Yürüyüş Yolu`nu Yahya Kaptan`ın sonuna kadar uzatmak için harekete geçti.

Bu amaçla 1 Nisan 2005 tarihinde Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu`nda bir ihale yapılacak. Saat 15.00`te başlayacak ihale ile Yahya Kaptan-Brisa arasında çimden yürüyüş yolu yapılacak. İhaleye katılmak isteyenler ilgili dokümanları, Yahya Kaptan Mahallesi`nde bulunan Park ve Bahçeler Müdürlüğü`nden 250 milyon lira karşılığında temin edebilir.

YAPAY ÇİM, RENKLİ BETON
D-100 Karayolu ile Yahya Kaptan arasında kalan yeşil alanda yapılacak yolun uzunluğu bin 350 metre, genişliği 8 metre olacak. Söz konusu yürüyüş, koşu ve bisiklet yolu yapılacak. Bisiklet ve yürüyüş yolu ayrı kulvarlarda, koşu yolu yapay çimden, bisiklet yolu ise renkli betondan olacak.

TRAFİK DERDİNDEN UZAK
Perşembe Pazarı alanından Kandıra Sapağı`na kadar olan bölgede halen düzenleme çalışmaları devam ediyor. Yürüyüş Yolu projesi tamamlandığında ise, vatandaşlar artık İzmit kent merkezi ile Yahya Kaptan arasında, trafik derdinden uzak bir şekilde yürüme imkanı elde edecek.