Yağmur suyu sorunu tarih olacak

Başkan Vekili Şeker Sanayi ve 42 Evler Mahallesi´nde yapımı devam eden yağmur suyu kanal inşaatlarını inceledi.

İnönü ile Turan Güneş Caddesi`nde yağmur suyu kolektör hattı çalışmalarını tamamlayan, deniz seviyesindeki mazgalları da sürekli olarak temizleten Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yağmur suyunun neden olduğu sorunları tamamen ortadan kaldırmakta kararlı. Bu konuda İzmit`in en sıkıntılı bölgeleri arasında yer alan Körfez ve Sanayi Mahallesi`nde de önemli çalışmalar yürütüyor.

ŞEKER DENETLEDİ
En ufak bir yağmurda sıkça sel baskını ve göl görüntülerinin yaşandığı iki mahallede gerçekleştirilen çalışmaları, cumartesi günü Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker de yakından inceledi. İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice, Körfez Mahalle Muhtarı Hüseyin Balkaya ve Sanayi Mahalle Muhtarı Osman Çilingir`le bölgeyi gezen Şeker, Kocaeli`nde yağmur suyu sorununu çözmeye kararlı olduklarını vurguladı.

ÜST YAPI DA SÜRÜYOR
Kentin dört bir yanında yağmur suyu kanal çalışması yürüttüklerini hatırlatan Şeker, “Her ilçenin her noktasındaki bu sorunu tamamen ortadan kaldıracağız. Bir süre sonra Sanayi ve Körfez Mahallesi sakinleri, yağmur suyu sorunu yaşamayacak” dedi. İSU`nun bölgede daha önce de içme suyu ve kanalizasyon hatlarını yenilediğini kaydeden Şeker, alt yapının tamamlandığı bölgelerde üst yapıya geçtiklerini, cadde ve sokakların örnek bir hale getirildiğini ifade etti.

TOPLAM 4 KM UZUNLUĞUNDA
Başkan Vekili Şeker`e inceleme gezisinde, İSU Genel Müdürü İlhan Bayram sık sık bilgi verdi. Bayram, yapımına 19 Aralık`ta başlanan yağmur suyu kanal inşaatının Sanayi ve Körfez Mahalleleri`nin her iki tarafında eş güdümlü olarak devam ettiğini anlattı. Toplam uzunluğu 4 km`yi bulan çalışmalarda önemli mesafe kat ettiklerini dile getiren Bayram, bu iş kapsamında Körfez Mahallesi`ne yağmur suyu terfi merkezi de inşa edeceklerini kaydetti. 

HATLAR NEREDEN GEÇİYOR?
Yağmur suyu kanal hattı çalışmasının yürütüldüğü cadde ve sokakların isimleri şöyle:
Körfez Mahallesi: Vali Eşref Caddesi, Şehit Remzi Caddesi, Şehit Ali Çavuş Caddesi, Kahya Kadın Caddesi, Rıza Paşa Sokak, Şehit Basri Sokak, Ali Dikmen Sokak, Yeşilkent Sokak.
Sanayi Mahallesi: Köprübaşı Caddesi, Hayrettin Uzun Caddesi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!