Ve Pakmaya kapatıldı

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri atıklarını arıtmayan Köseköy`deki tesiste üretimi durdurdu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çevreye yaydığı pis koku ve Kilez deresine bıraktığı atıklar nedeniyle defalarca önlem alması yönünde uyardığı Pakmaya´yı kapattı. Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri bugün sabah erken saatlerde tesise giderek trafoları mühürledi. Kapatma sırasında fabrika müdürünün yaptığı açıklamalar şaşkınlıkla karşılandı.

TRAFOLAR MÜHÜRLENDİ
Büyükşehir Belediyesi kısa bir süre önce Pakmaya´ya, 3 Temmuz günü tesisin kapatılacağı yönündeki kararını iletmişti. Büyükşehir yetkilileri, söz konusu süreninin dolmasıyla birlikte Pakmaya´ya gitti. Zabıta ekipleri, kısa bir süre içinde günlük 50 ton üretim yapan 2, 4 ve 7 numaralı trafoları mühürledi. Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri tesise girişte ve mühürleme işlemi sırasında herhangi bir engelleme ile karşılaşmadı.

MÜDÜR´ÜN AÇIKLAMALARI
Zabıta ekiplerini tesise giriş sırasında karşılayan Fabrika Müdürü Yurdesin, büyük üzüntü içinde olduklarını söyledi. Yurdesin´in açıklamaları arasında “Kilez deresi ile hiçbir alakamız yok. Oraya bir bardak su bile dökmüyoruz” şeklindeki açıklaması ise şaşkınlıkla karşılandı.

“15 GÜN SONRA GÜLECEĞİZ”
Pakmaya´nın yapması gereken arıtma tesisinin 15 gün içinde bitirileceğini söyleyen Yurdesin, “Şimdi üzgünüz ama 15 gün sonra gülen taraf olacağız” şeklinde konuştu. Yurdesin, arıtma tesisi için yaklaşık 12 milyon dolarlık bir yatırım yaptıklarının altını çizdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!