“Vatandaşı kırmayın ama kanunlara uyun”

Genel Sekreter Karaloğlu, “Vatandaş Memnuniyeti” başlıklı seminerde personele hitap etti

Kurumsal eğitim çalışmalarına ara vermeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu kez “Vatandaş Memnuniyeti”ni hedefleyen bir seminer düzenledi. Tüm birimlerden vatandaşlarla diyaloga giren personelin katıldığı seminerin açılışını, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu yaptı.

“FATURA BAŞKANA KESİLİR”
Meclis salonunda düzenlenen seminerde konuşan Genel Sekreter Karaloğlu, belediye personelinin önemini, “Sizin söylediğiniz her söz ve attığınız her adımın faturası direkt olarak belediye başkanına kesilir” ifadesiyle anlattı. Belediye ile vatandaş arasında köprü hizmeti gördüklerini, belediyede amacın “vatandaş memnuniyeti” olduğunu dile getiren Karaloğlu, “Vatandaşı kırmadan ama yasaların elverdiği çerçevede onlara hizmet etmemiz gerekiyor. Yasalara aykırı davranan vatandaşlara ise küçümsemeden, kırmadan, kaba davranmadan kanunları hatırlatarak hizmet edeceğiz” dedi.

“AYRIM YAPMADAN”
Görev yaparken kimseye ayrıcalıklı davranılmaması gerektiğine vurgu yapan Genel Sekreter, “Herkese eşit mesafede davranın. Hiç kimseye taviz vermeyin. Görevinizi tavizsiz yerine getirme davranışı içinde bulunun. Nezaket kuralları içerisinde, kabalığa başvurmadan sorumluluğunuzu yerine getirin” diye konuştu.

“DİNLEMEK DE ÖNEMLİ”
Açılış konuşmasının ardından Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Nihat Erdoğmuş seminere geçti. İnsanların her davranış ve hareketinin bir mesaj olduğunu ifade eden Erdoğmuş, vatandaş memnuniyetinde el, yüz ve göz temasının büyük önem taşıdığını, dinlemenin de iletişim açısından önemli olduğunu kaydetti. Erdoğmuş, sağlıklı iletişim kurmak için bulunduğumuz kültürel ortamın özelliklerinin çok iyi bilinmesi gerektiğini kaydetti.

“HER AÇIDAN TİTİZ OLUN”
Prof. Erdoğmuş daha sonra personele hitaben şunları söyledi: “Sizler her zaman hukukun içinde kalarak görev yapmalısınız. Vatandaşa daha titiz ve hassas davranılması gerekir. Konuşurken, yürürken, selamlaşırken, her açıdan dikkatli olunmalı. Türk toplumu iletişime çok açık. Sosyal yaşamda her türlü davranışla karşılaşabiliriz.”

Bizi;
sosyal medyada takip edin!