Vatandaş için tatili feda ettiler

Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, vatandaşın mağdur olmaması için tatillerinden vazgeçti

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısını bugün yaptı. Meclis üyeleri daha önce aldıkları ağustos ayında tatil kararını dünkü oturumda iptal etti. Karar alınırken, özellikle komisyonlarda çok sayıda bekleyen raporun bulunduğu, bunların gecikmesinin vatandaşı mağdur edeceği dikkate alınarak, meclis üyeleri tatillerini feda etti.

MECLİSE TATİL YOK
Büyükşehir Belediye Meclisi, dünkü toplantısını Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş başkanlığında gerçekleştirdi. Bugünü kadar gerçekleştirdiği çalışmalarla, Türkiye`de ki Büyükşehir Belediye meclisleri arasında “en çalışkan meclis” unvanını elinde bulunduran Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri, dünkü oturumda bu unvanı hak ettiğini gösteren bir karar aldı.
Büyükşehir Meclisi daha önce aldığı Ağustos ayında tatile gireceği kararını meclis üyelerinden gelen önergeyle iptal etti. Meclis üyesi Mustafa Ateş`in önergesine destek veren meclis üyeleri, “Tatile ihtiyacımız yok. Vatandaşımızın komisyonlarda bekleyen kararlar nedeniyle mağdur olmasını istemiyoruz. Biz tatil yaparken, vatandaşın komisyonlarda bekleyen raporları ve kararları beklemesine izin veremeyiz. Bu nedenle tatil istemiyoruz” şeklinde görüş bildirdi. Verilen önerge doğrultusunda yapılan oylamada, daha önce alınan tatil kararı iptal edildi.

SEKA MİSAFİRHANESİ
Bu arada yoğun gündem maddeleri arasında yer alan ve SEKA`da ki misafirhanenin Belde A.Ş`ye 10 yıl süreyle kiralanması kabul edildi. Maddenin meclisten geçmesinin ardından kısa bir konuşma yapan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “Bu misafirhanenin ilimizde olması hepimizin yararına. İlimize gelen misafirleri ağırlayacak bir yerimizin olması gerçekten önemli ve gerekliydi” dedi.
Görüşmelerde, SEKA arazisi içinde yıkılacak olan binaların enkaz değerinin 3-4 trilyon lira olduğu, buna karşılık nakit ödeme yerine Bekirpaşa Belediyesi Hizmet Binası ile birkaç parsel yerin maliyeye verilmesi ele alındı. Yapılan görüşmelerde bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu`na yetki verildi.
Meclis ayrıca, Büyükşehir Belediyesi borç ve alacaklarının Hazine bünyesinde kurulan uzlaşma komisyonuna götürebilmesi için de başkana yetki verdi.

GÜVENLİK BİRİMİ OLUŞTURULACAK
Meclis ayrıca Büyükşehir Belediyesi`nde Güvenlik Birimi oluşturulması ile ilgili Hukuk ve Türlü İşler Komisyonu raporunu da oybirliği ile onay verdi. Meclisin onayı ile önümüzdeki günlerde, Büyükşehir Belediyesi ve dış birimlerinde güvenlik birimi oluşturulacak. Vilayetten önümüzdeki günlerde meclis kararıyla ilgili olarak izin isteyecek olan Büyükşehir Belediyesi bu iznin ardından ilk etapta personelinden oluşacak 50 kişiyi üç ay süreyle eğitime alacak. Eğitimini tamamlayan personele daha sonra sertifikaları verilerek, üniformalı olarak göreve başlatılacak.
Öte yandan tatil kararını Temmuz ayı oturumunda aldığı kararla reddeden Büyükşehir Meclisi bir ay sonraki meclis toplantısını da 11 Ağustos günü saat 14.00`da yapma kararı aldı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!