Uzunçiftlik´te meşale yandı

Kış soğuğunda doğalgaza kavuşan beldede sevinç var

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentin her köşesini doğalgaza kavuşturmak için yürüttüğü çalışmalardan tek tek sonuç alıyor. İnsanların hayal olarak nitelediği yerler doğalgaza kavuşurken, çalışmaları tamamlanan Uzunçiftlik Beldesi`nde kış soğuğunda doğalgaz meşalesi törenle ateşlendi.

BÜYÜK SEVİNÇ
Büyükşehir Belediyesi`nin yaptığı doğalgaz çalışmaları, soğuk kış günlerinde insanları ısıtmayı sürdürüyor. Yapılan çalışmalar sonucunda doğalgaza kavuşan Uzunçiftlik Beldesi`nde tören yapıldı. Törene Kocaeli Valisi Erdal Ata, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra Kaymakamı Mehmet Sarıcan, AK Parti İl Başkanı Fikri Işık, CHP İl Başkanı Cevdet Barış, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan vekili İlyas Şeker, Genel Sekreter Yardımcıları, Çevre Belediye Başkanları, İZGAZ Genel Müdürü İmad Erdoğan, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Daire Başkanları, Müdürler ve çok sayıda vatandaşlar katıldı. Vatandaşlar doğalgaza kavuşmanın sevincini yaşadı.

26 AYRI YERLEŞİME DOĞALGAZ
Törende konuşan İZGAZ Genel Müdürü İmad Erdoğan, imkansızı başararak, 26 yerleşim birimine doğalgaz vermeye başladıklarını söyledi. Çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirten Erdoğan, hedeflerinin bütün kente doğalgaz vermek olduğunu belirterek, ekiplerin aralıksız çalıştıklarını ifade etti. Erdoğan, doğa koşulları ile mücadele ettiklerini belirterek, dağınık yerleşim birimlerinde hat çalışmalarının zor olduğunu ifade etti.

CHP`Lİ BAŞKAN`DAN KARAOSMANOĞLU`NA ÖVGÜ
CHP`li Uzunçiftlik Belediye Başkanı Yaşar Sönmez, konuşmasında Büyükşehir Belediyesi`nin desteğine övgüler yağdırdı. Sönmez, Büyükşehir Belediyesi`nin kendilerine hiçbir zaman muhalefet partisi belediye başkanı gibi davranmadığını belirterek, “Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz hiçbir ayırım yapmadan sürekli her konuda destekçimiz oldu. Beldemize doğalgazın gelmesinden tutunda yapacağımız bir çok yatırımlarımıza Büyükşehir Belediyemiz gerek proje gerekse tüm konularda destekçi oldu. Uzunçiftlik olarak 10 mahallemiz doğalgaz`a kavuşuyor. Geriye kalan Bahçelievler, Uzunbey ve Kirazoğlu mahallemizde 2006 yılı yatırım programına alındı. Büyükşehir ile birlikte koordineli bir şekilde çalışmaktan onur duymaktayız. Emeği geçenlere şahsım ve beldem adına sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

HEDEF 100 BİN ABONE
Aldığı övgülerin haklı gururu ile kürsüye çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu “Dondurucu soğukta yakacağımı doğalgaz ateşi ile ısınacağız. Beldemizde yakacağımız bu meşale medeniyete atılan son derece önemli bir adımı da simgelemektedir. Şunun çok iyi bilinmesini istiyorum. Biz geldiğimiz günden beri hep alt yapı dedik. Alt yapıyı tamamlamadan üst yapıya yatırım yapmayacağımızı söyledik. Bunun içinde doğalgaza kentimizin her köşesinde birden başladık. Sıkıntılı günler yaşadık. Ancak, tamamlandığında gelen memnuniyet bizleri mutlu etmektedir. Kocaeli`nin 26 beldesine doğalgaz`ı götürdük. Hedefimiz 2006 yılında 100 bin aboneye ulaşmak, bu kenti her köşesine medeniyet taşımaktır” şeklinde konuştu.

KABUĞUMUZU KIRIYORUZ
Kocaeli Valisi Erdal Ata ise , kentin kabuğunu kırmaya başladığını dile getirdi. Ata, “Doğalgaz`ın kentimizin her köşesinde devreye girmesi, arıtma tesislerinin devreye sokulması son derece önemli gelişmeler. Havası, denizi ve doğası pırıl pırıl bir kent için çalışan tüm herkesi kutluyorum” diyerek, Büyükşehir Belediyesi`ni hizmetlerinden ötürü tebrik etti.

MEŞALE ATEŞLENDİ
Yapılan konuşmalar ardından protokol doğalgaz meşalesini alkışlar eşliğinde ateşledi. Törene katılanlara etli pilav ikram edildi. Vatandaşlara İZGAZ şapkaları ve top dağıtıldı. Törenin tamamlanmasından sonra Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Uzunçiftlik Belediye Başkanı Yaşar Sönmez, evlerine doğalgaz bağlanan İsrafil- Makbule Öztürk çiftinin evine misafir oldu. Başkan Karaosmanoğlu burada doğalgaz ile pişen kahve içti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!