Ustaoğlu: “Özürlülere ilgi ve desteğimiz sürekli olacak”

Kocaeli Sakatlar Derneği ile 6 Nokta Körler Derneği`nin ortaklaşa düzenlediği “Engelliler Eşit Yurttaş Katılımı ve Engelli Kadın Projesi” konulu toplantı, Leyla Atakan Kültür Merkezi`nde başladı.

3 gün sürecek toplantının ilk gününe, Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Poyraz, Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu ile ilçe ve belde belediyelerinin temsilcileri de katıldı.

8.5 MİLYON ÖZÜRLÜ VAR
Yerel yönetimlerin özürlülerle ilgili yapması gereken çalışmalar ile özürlülerin sorunlarının ele alındığı toplantıda konuşan Kocaeli Sakatlar Derneği Başkanı İsmet Arguç, amaçlarının özürlü insanlarımızı topluma kazandırmak ve kaynaşmalarını sağlamak olduğunu söyledi. Derneğin genel başkanı Şükrü Poyraz ise Türkiye`de 8 milyon 500 bin özürlü insan yaşadığını belirtti. Ülkemizdeki sakat sayısının Hollanda`nın nüfusundan daha fazla olduğunu vurgulayan Poyraz, buna karşın okullarda ve iş alanlarında sakatların görmezden gelindiğini söyledi. Poyraz ayrıca, toplum dinamiklerinin benzer toplantılara daha fazla ilgi göstermesi gerektiğini kaydetti.

HIZLI ADIMLAR
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu ise toplantıda Büyükşehir Belediyesi`nin özürlülere karşı yaklaşımını anlattı. Önümüzdeki dönemde Büyükşehir bünyesinde Özürlüler Merkezi oluşturulacağını ifade eden Ustaoğlu, bu konudaki anlayışlarını “sürekli ilgi ve destek” olarak özetledi. Ustaoğlu, “Günümüzde engelliler için pek iç açıcı olmayan tabloyu, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu`nun bize verdiği yetki ve sorumluluklarla engellilerin lehine çevirebilmek için hızlı adımlar atmakta kararlıyız” dedi.

EN BAŞARILI ÖRNEKLER
Toplantılar, yarın ele alınacak “Kocaeli ve Türkiye`deki Engellilere Yönelik En Başarılı Proje Örnekleri” başlıklı konuyla sona edecek. Saat 10.00`da başlayacak toplantı kapsamında Gülen Yüzler Projesi hakkında da ayrıntılı bilgi verilecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!