Usta oyuncu Kenter, Kocaeli seyircisini büyüledi

Oyunu Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice, Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker ve Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu`nun yanı sıra çok sayıda Kocaelili izledi.

Garip akımının önde gelen şairlerinden olan Orhan Veli`nin şiirlerinden oluşan oyunu ile 1.5 saat sahnede kalan usta sanatçı oyun sonunda ayakta alkışlandı.

BAŞKANDAN KENTER`E YAKIN İLGİ
Öte yandan tiyatro sezonun sonuna kadar “Bir Garip Orhan Veli” adlı oyunuyla Kocaeli seyircisi ile buluşmaya devam edecek olan Kenter, ilk oyunu öncesinde Başkan Karaosmanoğlu`na nezaket ziyaretinde bulundu.

Oldukça samimi bir ortamda ve sohbet havasında gerçekleşen ziyarette konuşan Başkan Karaosmanoğlu, Kenter`in sanatıyla adını Türkiye`de yıldızlaştırmış bir sanatçı olduğunu söyledi. Kenter`in Türk tiyatrosuna büyük emeği geçtiğini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Türk tiyatrosuna büyük emekler vermiş böylesine büyük bir ustanın bizi şereflendirmesinden dolayı çok mutluyuz, Müşfik Kenter`den çok şey aldık, almaya da devam ediyoruz” dedi. Kenter`in tiyatro sezonun sonuna kadar “Bir Garip Orhan Veli” adlı oyunu ile Kocaeli seyircisinin karşısına çıkacağını hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, bunun Kocaeli için bir şans olduğunu söyledi. Kenter de Kocaeli seyircisi ile buluşacak olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 1960`lı yıllardan beri Kocaeli`ne turne gerçekleştirdiğini söyledi.

Başkan Karaosmanoğlu ziyaretin ardından kendisine çiçek veren ünlü ustaya Kocaeli`nin sembolü olan Saat Kulesi maketini hediye etti.