Üniversiteliye 5 milyon YTL

10 bin 217 öğrenciye 60`ar YTL burs verilecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2006-2007 eğitim-öğretim döneminde 10 bin 217 üniversite öğrencisine 5 milyon YTL burs verecek. Kasım ayında başlayacak olan burs ödemeleri, haziran ayı sonuna kadar sürecek. 8 ay boyunca üniversite öğrencilerine her ay 60 YTL ödeme yapılacak.

18 BİN KİŞİ BAŞVURDU
Büyükşehir Belediyesi´ne bu yıl da rekor düzeyde başvuru talebi yapıldı. 18 bini aşkın öğrenci Büyükşehir Belediyesi´nin internet sitesindeki başvuru formunu doldurdu. Geçen cuma günü sona eren başvuru süresinin ardından, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri hafta sonunda titiz bir çalışma gerçekleştirdi. Başvurular ebeveyn durumu, kardeş başı gelir düzeyi, başarı durumu ve fiziksel engel durumu gibi kriterler göz önünde bulundurularak değerlendirilirken, her kriter ayrıca puanlama sistemine tabii tutuldu.

SORGULAYABİLECEKLER
Sonuçlar Büyükşehir Belediyesinin internet sitesinde de yayınlanmaya başlandı. Burs başvurusu olan öğrenci sayfaya girerek kazanma ya da kazanamama nedenlerini ayrıntılı bir şekilde görebilecek. Öğrenciye sayfasının karşısında puanlama cetveli de sunularak kendisine sorgulama şansı veriliyor.

BAŞKAN AÇIKLADI
Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, burs sonuçları ve kazanan öğrencilerle ilgili bugün Encümen Salonu´nda bir basın toplantısı düzenledi. Büyükşehir bursunun adaletli bir şekilde hak edene verildiğini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Burs kazanan 10 bin öğrenciden 10´unu tanımam. Bu burs hak edenlerindir. Ancak beyanını ispat edemeyen, belge gösteremeyenin bursu elinden alınır” dedi.

ADALETLİ DAĞITILDI
Başkan Karaosmanoğlu, “Öğrencilerimizin bize verdikleri beyana göre başvuruları değerlendirdik. Hangi kriterlere göre değerlendirdiğimizi de yayınlıyoruz. Bize yapılan beyanların her birinin belgesini isteyeceğiz. Belge gösteremeyen öğrencinin bursu iptal edilecek” diye konuştu.
Bursun adaletli bir şekilde ve hak edene verilmesinden dolayı mutluluk duyduğunu kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, “Eğitime yapılan yatırım uzun vadeli bir yatırımdır. Yüksek öğrenimde okuyup da çok sıkıntı çeken çocuklarımız var. Biz de buna küçük bir katkıda bulunuyoruz” dedi

EMRE´YE HELAL OLSUN
Başkan Karaosmanoğlu, yapılan değerlendirmelerde bu yıl en yüksek puanı geçen yılın da burs birincisi olan Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi son sınıf öğrencisi Emre Bülbül´ün aldığını açıkladı. Başkan Karaosmanoğlu, anne-babasını depremde kaybeden ve orta öğretim döneminde sosyal hizmetler bünyesinde eğitim gören Emre Bülbül´ün halen öğrenim gördüğü tıp fakültesinde de yüzde 100 başarıya sahip olduğunu söyledi. Bülbül´ün 76´lık puan derecesiyle bu yıl da Büyükşehir´in birinci bursiyeri olduğunu söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Emre´ye helal olsun” ifadesini kullandı.

İLK RANDEVU YARIN
Burs kazanan öğrencilere Büyükşehir resmi web sayfasından getirmesi gereken evraklar ile başvuru yapacağı tarih bildirilecek. Evraklarını tamamlayan öğrenciler çarşamba gününden itibaren randevu tarihlerine göre fuar içindeki Leyla Atakan Kültür Merkezi´ne başvuru yapacak. Başvurular 18 Ekim tarihinde son bulacak. Bu sistem sayesinde bir taraftan yığılmalar önlenirken, diğer taraftan yetkililer öğrencilerin soruları ile daha yakından ilgilenmiş olacak.
Değerlendirme süresinin ardından kasım ayı içinde ilk taksit öğrencilerin hesaplarına yatmış olacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!