Üniversite adaylarına destek

Sınav günü hem ulaşım ücretsiz olacak, hem okul önlerinde su dağıtılacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, üniversite sınavına girecek öğrencilere destek amacıyla, Pazar günü üniversite sınav kartını gösteren bütün adayları ücretsiz taşıyacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, üniversite sınavına girecek öğrencilere destek amacıyla, Pazar günü üniversite sınav kartını gösteren bütün adayları ücretsiz taşıyacak. Hizmetlerini sadece bununla sınırlamayan Büyükşehir Belediyesi, okul önlerine kuracak olduğu standlarda sınava giren öğrencilere ücretsiz su dağıtacak. Sınav nedeniyle bir mesaj yayınlayan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bütün adaylara başarılar diledi.

ADAYLARA ÜCRETSİZ ULAŞIM
Eğitime verdiği destekleri her geçen gün artıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Pazar günü yapılacak olan üniversite sınav maratonu nedeniyle, adaylara ücretsiz ulaşım imkanı sağladı. Sınav giriş belgesini gösteren bütün üniversite adayları, hem belediye otobüslerine, hem deniz otobüsleri ve vapurlara gün boyu ücret ödemeden binebilecek. Deniz ve karadaki bütün ulaşım araçlarını seferber eden Büyükşehir Belediyesi, üniversite adaylarına ulaşım hizmetini ücretsiz sunarak, yaşanabilecek sıkıntıları gidermiş olacak.

SU DAĞITILACAK
Üniversite adaylarına vereceği desteği yalnız ücretsiz ulaşım ile sınırlamayan Büyükşehir Belediyesi, sınav yapılacak bütün okul önlerine stand kurup, adaylara ücretsiz olarak su dağıtacak. Sınava giriş sırasında yanlarında sadece su bulundurmalarına izin verilen adaylar, bu sayede para vermeden Büyükşehir standından suyunu alıp sınava girebilecek. Bu hizmetten dışarıda bekleyen velilerde yararlanabilecek.

BAŞARI DİLEDİ
Üniversite adaylarının uzun bir maraton sonrası hazırlandıkları sınav nedeniyle bir mesaj yayınlayan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bütün öğrencilere başarı dileğinde bulundu. Karaosmanoğlu mesajında, “Bu sınav ne her şeyin başlangıcı, ne de sonudur. Sizler bu ülkenin gelecekteki teminatlarısınız. ‘Ya kazanamazsam´ endişesini üzerinizden atın. Endişeye kapılmanız, başarınızı büyük ölçüde engelleyecektir. Sınavı hayatın akışın içindeki sıradan bir olay gibi düşünüp, yorumlarsanız, bu hem sizin başarınızı artıracak, hem de hayati mesele yapmanızı ortadan kaldıracaktır” sözlerine yer verdi.

MESAJIN TAM METNİ
Başkan Karaosmanoğlu´nun üniversite sınavına girecek öğrenciler için yayınladığı mesajın tam metni ise şöyle:

Sevgili Gençler;

Uzun bir maraton sonucu hazırlandığınız ÖSS, ne herşeyin başlangıcı ne de sonudur. Sadece uzun maratonun final bölümüdür.

Unutmayın ki sizler bu ülkenin gelecekteki taminatlarısınız. Herkesin iyi bir eğitim almış olmasını bütün aileler gibi bizlerde isteriz elbette. Oysa 2 milyon gencimizin yarıştığı bu final bölümünde bazıları daha başarılı olacak, yoluna devam edecek, bazıları hayal kırıklığı yaşayacaktır. Başarısız olmak her şeyin sonu değildir elbette. Sadece 3 saatlik bir final bölümündeki gösterilen performans bizim için önemli değil, bizim için önemli olan sizlerin ülkesine ve milletine yararlı bireyler olarak yetişmiş olmanızdır.

Bir eğitimci olarak size tavsiyem, “Ya kazanamazsam” endişesini üzerinizden atın. Çünkü endişeye kapılmanız, başarınızı büyük ölçüde etkileyecektir. Ne ailenizin ne bizlerin, size olan sevgi ve inancımız, 3 saatlık bir sınav sonucunda elde edilecek başarı ile ölçülmeyecektir.
 
Bu uzun maraton koşusunu sizlerle birlikte koşan, her safhasında sizi yalnız bırakmayan, sizinle üzülüp, sizinle sevinen ailelerinizin heyecanlı olması gayet doğaldır. Hiçbir anne ve baba, 3 saatlik bir final sonucu evladına duyduğu sevgiyi azaltmaz. Onların size olan sevgisi, sınav sonuç belgesinde yazan puanla değil, kalplerindeki ilgi ve şefkatle ölçülür.
Mümkün olmasa bile dileğim, herkesin bu sınavda arzu ettiği sonucu ulaşmasıdır.

Hepinize başarılar diliyorum.

İbrahim KARAOSMANOĞLU
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı

Bizi;
sosyal medyada takip edin!