Umuttepe´ye ulaşım çilesi bitiyor

Kocaeli bu kış sıkıntı çekmeyecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampusü yolundaki ulaşım çilesini yakın zamanda sona erdirecek. En geç iki ay içinde kampus güzergahı, otoban standartlarına kavuşacak.

YÜZDE 70´İ TAMAM
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile üniversiteye bağlı onlarca fakültenin yer aldığı, okul dönemlerinde her gün yaklaşık 70 bin kişinin gidip geldiği Umuttepe Kampusüne ulaşımı sağlayan güzergahta, bahar aylarında başlanan çalışma tüm hızıyla sürüyor. Üçtepeler mevkii ile kampus arasındaki 5 bin 100 metreyi kapsayan çalışmaların yüzde 70´i tamamlandı.

2 GİDİŞ, 2 GELİŞ
Eskiden birer şeritli olarak hizmet veren, çalışmalar tamamlandıktan sonra ise 2 gidiş 2 geliş olmak üzere toplam 4 şeride çıkacak olan güzergahın yeni hali yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Yolun büyük bir kısmı asfaltlanırken, kampus önündeki hemzemin kavşak çalışmalarının ay sonunda tamamlanacağı belirtildi.

KAVŞAKLARDA SON DURUM
Orman İşletmesi´ne ait odun deposu önünde yapımı devam eden köprülü kavşak çalışmasının dörtte üçü tamamlandı. Gündoğdu Kalıcı Konutlarına ulaşımı sağlayan köprülü kavşak çalışmaları ise bitmek üzere. Halen üst bağlantıları yapılan köprünün zemini asfaltlanıyor. Sekbanlı köyüne ulaşımı sağlayacak olan hemzemin kavşakta çalışmalar ise büyük bir hızla devam ediyor.

AÇILIŞ EKİM AYINDA
Eylül ayı sonunda yolun tamamen şekillenmesi, ekim ayı içinde ise hizmete açılması beklenen söz konusu güzergah, Eski Gölcük Yolu´ndan başlayan Gazanfer Bilge Bulvarının 3. etabını oluşturuyor. Rakımının yüksek olması nedeniyle özellikle kış aylarında büyük sıkıntı yaşanan bölgede ulaşım, bundan böyle daha rahat ve güvenli bir şekilde yapılabilecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!