Umuttepe´ye tek vasıta tek ücret

Büyükşehir, İzmit´in üç ayrı noktasını Umuttepe´ye bağladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İzmit`ten Umuttepe Kampüsü ve Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi`ne gitmek isteyen vatandaşlara büyük kolaylık getirdi. Büyükşehir Belediyesi, şehir içinden Turgut, Dünya Bankası ve Akçakoca konutlarına giden hatları Umuttepe`ye kadar uzatarak tek vasıta ve tek ücretle bölgeye ulaşım imkanı yarattı.

KARAR UKOME`DE ALINDI
Öğrenci ve hastaneye gidecek olan vatandaşlara büyük kolaylık sağlayacak olan karar, dün Genel Sekreter Münir Karaloğlu başkanlığında gerçekleştirilen ekim ayı olağan UKOME toplantısında alındı.

ZAMDA BU YIL KARMAŞA YOK
Toplantıda ayrıca, Kocaeli Minibüs ve Otobüsçüler Odası`nın Kocaeli genelindeki tüm toplu taşım araçlarına istediği zam talebi de görüşüldü. Yaklaşık bir yıl önce yapılan zamlarla şehir içi ücretleri öğrenci 60, tam 90 kuruş olarak belirlenmişti. Odanın kararını görüşen UKOME, konuyla ilgili maddeyi detaylı bir şekilde görüşmek üzere komisyona havale etti. Zam talebinin komisyonda titizlikle ele alınacağı belirtilerek somut kararın alınmasının ardından bir daha herhangi bir ücret belirlemesine gidilmeyeceği kaydedildi. Bilindiği gibi geçen yıl şehir içine yapılan ve ocak ayından beri yürürlükte olan ücretlerin belirlenmesinin hemen ardından bu defa da köy kooperatifleri Büyükşehir Belediyesi`nden zam talebinde bulunmuştu. Büyükşehir Belediyesi geçen yıl yaşanan ve görüntüde vatandaşa sürekli zam yapıldığı uygulamasına son vermek amacıyla bu yıl zam taleplerini tek kalemde ele almayı hedefliyor.

PARKOMAT`TA BÜYÜK İNDİRİM
UKOME ayrıca, İzmit Oramiral Salim Dervişoğlu Caddesi ile Karamürsel İlçesi İlhan Çınar alanında uygulanmakta olan parkomat sistemindeki ücret tarifesinde büyük bir indirime gitti. Daha önce saati 1.5 YTL olan parkomat ücreti UKOME kararıyla gün boyu 1.5 YTL`ye indirildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!