Umuttepe`de mutlu son

Umuttepe`de bir süredir yaşanan gerginliği, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu sona erdirdi.

Umuttepe`de bir süredir yaşanan gerginliği, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu sona erdirdi.

Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu`nda S.S. 124 Nolu Umuttepe Taşıyıcılar Kooperatifi yöneticileri ve köy sakinleriyle yaklaşık 3,5 saat toplantı yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, toplantı sonrası Umuttepe`deki sorunların aşıldığını belirtti.

Kooperatif üyelerine hitaben konuşan Karaosmanoğlu: “Geçmişte yapılan hataları yargılama yetkim yok. Geçmişte yapılan hataları biz yapmamak zorundayız. Birilerine rant sağlamak amacıyla göreve gelmedik. Kooperatif üyeleri haklarını aramasını bilmeli. Hak arama da hukuk çerçevesinde olmalı.  Kooperatif olarak 3 yanlışı birden yaptınız. Çocukları yola çıkardınız, kadınları yola çıkardınız ve yolu kestiniz. Bu tip olaylar son derece yanlış. Özellikle, Üniversite gençliği önünde böyle hak aranmaz. Birbirimize saygılı olmak, birbirimizi sevmek zorundayız.  Büyükşehir belediyesi olarak ihtiyaç duyulduğu taktirde hat verebilir. Ancak, bu ihale ile olacak. Kocaeli Üniversitenin kurulması için yer veren vatandaşlarımız yasalar ölçüsünde birinci tercihimiz olacaktır. Büyükşehir olarak biz Kocaeli bir bütün düşünüyoruz. Kocaeli`nin her yerine hizmet vereceğiz.”

Minibüslerin dünden itibaren yolcu taşımaya başlayacağını belirten Karaosmanoğlu, “Umuttepe Taşıyıcılar Kooperatif 8 hattı ve şehir içi minibüsçüler kooperatifi kendi araçlarıyla yolcu taşımaya başlayacak” dedi.

Toplantı sonrası konuşan kooperatif yöneticileri sorunun çözülmesinde büyük emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosamnoğlu`na teşekkür ederek, “Başkanımızın sözlerine güveniyoruz. Kimsenin mağdur olmayacağı bir şekilde olay çözülmüştür. Büyükşehir Belediye Başkanımıza duyarlılığından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!