Umuttepe açık, köy yolları kapalı

Etkili kar yağışı nedeniyle köylerde ulaşım güçlükle sağlanıyor

Tüm Türkiye`yi etkisi altına alan Sibirya soğukları, Kocaeli`nde de kendini göstermeye başladı. Dün gece aniden bastıran tipi şeklindeki kar yağışı nedeniyle şehir merkezlerinde herhangi bir sorun yaşanmadı. KOÜ Tıp Fakültesi`nin bulunduğu Umuttepe Kampusü yolunda Büyükşehir ekipleri sayesinde ulaşım aksamazken, köy yollarının önemli bir kısmının ulaşıma kapandığı bildirildi.

BÜYÜKŞEHİR ALARMDA
Meteoroloji`nin “Sibirya Soğukları Geliyor” uyarısıyla hazırlıklarını önceden tamamlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, dün gece aniden bastıran kar yağışı nedeniyle alarm durumuna geçti. Karla mücadele için oluşturulan 1000 kişilik personel ve 150 araçtan oluşan ekipler, ilçe, belde, köy ve mahallelerde yolların açık kalması için gün boyu mücadele etti.

UMUTTEPE`DE SORUN YOK
Büyükşehir ekiplerinin çalışmaları, şehrin üst bölgeleri, Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampusü ile köy yollarında ağırlık kazandı. Büyükşehir Belediyesi`ne bağlı ekipler özellikle Umuttepe yolunu açık tutmak için büyük çaba sarf etti. Umuttepe`de bulunan Tıp Fakültesi`ne hasta, hasta yakını ve akademisyenlerin sorunsuz ulaşabilmeleri için ekipler 24 saat boyunca aralıksız görev yaptı. Köye Hizmet Daire Başkanlığı`na bağlı ekipler de satıh köy yollarını tuzladı, asfalt yollarda ise kar küreme çalışması yaptı.

13.30 İTİBARİYLE
Bu çalışmaya rağmen il genelindeki 246 köyden 109`u ulaşıma kapandı. Saat 13.30 itibariyle Merkez`de 37, Derince`de 6, Gebze`de 14, Gölcük`te 18, Kandıra`da 17, Karamürsel`de 9, Körfez`de 8, ayrıca köylere bağlı 128 mahalle yolunda ulaşım sağlanamıyor. Meteoroloji Müdürlüğü`nden alınan bilgiye göre kar yağışının yarın ve çarşamba günü şiddetini daha da artırması bekleniyor. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise araç sürücülerini zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyarıyor.

BAZI VAPUR SEFERLERİ İPTAL
Öte yandan etkili kar yağışı nedeniyle bazı deniz otobüsü ve vapur seferleri de iptal edildi. Bugün İzmit ile Karamürsel arasında çalışan deniz otobüsü, İzmit-Gölcük-Derince-Değirmendere ve Karamürsel-Hereke hatlarında çalışan vapurların bazı seferleri yapılamadı. Deniz İşletme Müdürlüğü yetkilileri seferlerin yapılıp yapılamayacağının gün içinde netlik kazandığını, vatandaşların bu değişiklikleri 321 24 29, 339 40 41 numaralı telefon numarası ile www.kocaeli.bel.tr adresinden öğrenebileceklerini açıkladı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!