Ulu Öndere "iyi ki doğdun" hediyesi

Oda Orkestrası Büyük Önder Atatürk`ün 125. doğum yılı nedeniyle dün akşam SDKM`de muhteşem bir konser verdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl kurulan Belediye Konservatuarı Oda Orkestrası Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün 125. doğum yılı nedeniyle salı günü akşamı Süleyman Demirel Kültür Merkezi´nde muhteşem bir konser verdi. Belediye Konservatuarı Gençlik Korosu´nun da eşlik ettiği Oda Orkestrası, Atanın doğum gününde klasik müziğin ünlü ustalarına ait eserleri büyük bir başarı ile seslendirdi. Konseri Başkan Karaosmanoğlu ve çok sayıda klasik müzik dinleyicisi izledi. Konser sonunda dinleyiciler orkestranın başarısını dakikalarca ayakta alkışladı. Başkan Karaosmanoğlu´nun yanı sıra konseri il protokolünden Vali Yardımcısı İdris Kurtkaya ve İl Kültür Müdürü Adnan Zanburkan ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker de izledi.

ÖZGÜR GÜNAY YÖNETİMİNDE
Şef Özgür Günay yönetimindeki Oda Orkestrası konsere Belediye Konservatuarı Gençlik Korosu´nun seslendirdiği İstiklal Marşı ile başladı. Koro konserde ayrıca, Atam Marşı, Choral ve Madımak adlı eserleri de büyük bir başarı ile yorumladı.

ÜNLÜ BESTECİLERİN ESERLERİ
17 kişiden oluşan Oda Orkestrası konserde H. Purcell´in Rondou , W.A Mozart´ın Die Zauber Flote ve Divertimento in D, J. Bizet´in Habanera (Carmen) ile J. Brahms´ın 5 nolu Macar Danslarını seslendirdi. Ünlü bestecilerin eserlerini büyük bir başarı ile seslendiren Oda Orkestrası konser sonunda klasik müzik severler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da konserin ardından sahneye çıkarak sanatçıları kutladı ve şef Özgür Günay´a çiçek verdi.

ORKESTRA ÜYELERİ
Konserde 1. kemanda  Seylan Kantoğlu, Kerem Çelik, Özlem Kaya, Dila Demiral, İkinci kemanda Şehnaz Çalışkan, İlyas Çeran, Ezgi Canıgüz, viyolada Didem Öncel, Zülfiye Savcı, Nazlı Oyman, Viyolanselde Özde Sarısözen, Mehmet Doğancı, Kontrabasta Alev Ergen, Flütlerde İlkay Aknam, Serkan Güney, Gözde Cömert ve Klarnette de Duygu Turan yer aldı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!