Ulaşıma yeni düzen geliyor

Başkanı Karaosmanoğlu, 4 şeritli hale getirilecek olan Salim Dervişoğlu Caddesi`ni inceledi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kent ulaşımına büyük bir çözüm sağlayacak ve Salim Dervişoğlu Caddesi´ni 4 şeride çıkararak, D-100´ü transit geçişe dönüştürecek olan projeyi yerinde inceledi. Başkan Karaosmanoğlu, geçmişte günü kurtarmaya çalışmanın bedelini bugün ödediklerini, yaptıkları çalışma ile kentin geleceğini kurtardıklarını anlattı. D-100´ün kent merkezindeki istikametine çift şeritli yan yol inşa edilecek.

CADDE 4 ŞERİTLİ OLACAK
Ramazan Bayramı sonrasında yapılacak olan çalışma nedeniyle, projenin yapılacağı Salim Dervişoğlu Caddesi´ni gezdi. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker, Genel Koordinatör Adnan Bilgiç ve Fen İşleri Daire Başkan Yardımcısı Ali Alparslan ile birlikte caddeyi gezen Karaosmanoğlu, teknik konularda bilgi aldı. Halen 3 şeritli olan Salim Dervişoğlu Caddesi, yapılacak olan çalışma sonrası 4 şeritli hale getirilecek. Toplam 13 metre genişliğe yükseltilecek olan caddede, 2 metre genişliğinde yaya kaldırımları inşa edilecek.

GELECEĞİ PLANLIYORUZ
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kentin geleceğini kurtarmak için bu çalışmaları yaptıklarını söyledi. Daha önce yapılan ve sadece günü kurtarmaya yönelik çalışmaların bedelini bugün ödediklerini anlatan Karaosmanoğlu, “Tamamen geleceği kurtarmak için çalışıyoruz. Bu caddenin yapılması ile trafik büyük ölçüde nefes alacak. D-100 üzerindeki yük hafifleyecek. Projede önceliği yayalara vereceğiz. Unutmayalım ki her sürücü aynı zamanda bir yayadır. Salim Dervişoğlu 4 şeritli hale getirilirken, yaya kaldırımları da 2 metreye yükseltilecek” dedi.

D-100´DE GENİŞLİYOR
Hazırlanan proje hakkında bilgi veren Genel Koordinatör Adnan Bilgiç, Salim Dervişoğlu Caddesi ile D-100´ü birlikte planladıklarını söyledi. D-100´ün Adalet Köprüsü ile Merkez Bankası arasındaki kalan bölümünde güney ve kuzey yan yolları devreye sokacaklarını anlatan Bilgiç, bu sayede ulaşımın transit hale getirileceğini dile getirdi. D-100 Karayolu´nun çalışma ile tren yolu istikametine kaydırılarak yer kazanacaklarını belirten Adnan Bilgiç, projenin ihale aşamasına geldiğini açıkladı. Tren yolu istikametine kaydırılacak olan D-100´ün genişlemesiyle, kent merkezi istikametinde hizmete girmesi hedeflenen yan yol iki şeritli olacak ve özellikle toplu taşıma hizmeti yapan araçlar tarafından kullanılacak. Salim Dervişoğlu ve D-100 üzerinde yapılacak olan düzenlemenin, trafiği akıcı hale getireceği ifade edildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!