UKOME´nin yasağı trafiği rahatlattı

Servis araçlarına getirilen yasak saatler uygulaması amacına ulaştı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin, tüm servis araçlarına yönelik 12.00 – 19.00 saatleri arasında getirdiği şehir içine çıkış yasağı, trafiği büyük ölçüde rahatlatmayı başardı. Söz konusu başarıda yasağın kapsamının 13 saatten 8 saate indirilmesinin büyük etkisi olduğu kaydedildi. Bilindiği gibi servis araçları konusunda alınan ilk kararda yasağın kapsamı 13 saat olarak belirlenmişti. Vatandaşlardan gelen itirazları mart ayı toplantısında dikkate alan UKOME, kararı yeniden gözden geçirerek uygulama kapsamını daralttı.

40 FİRMA BAŞVURDU

Öte yandan uygulamanın başarısında yasaklı saatler içinde tek bir araç için Trafik Tescil Müdürlüğü`nde alınması kararlaştırılan izin belgesi uygulamasının da büyük etkisi oldu. Edinilen bilgilere göre cuma günü mesai saati bitimine kadar yaklaşık 40 firma, Trafik Tescil Müdürlüğü`ne izin belgesi için başvurdu. Komisyon yeni saat ayarlamasının yanı sıra yasaklı saatler içinde servis yapabilecek olan çeşitli firmaların durumuna da açıklık getirmişti.

ACİL DURUMLAR İÇİN

Özellikle ekmek, tüp ve ilaç firmalarının yasaklı saatler içinde dağıtım yapabilmelerine olanak sağlayan UKOME, bu tip firmalar için Trafik Tescil Şube Müdürlüğü`nden izin belgesi uygulamasını başlatmasına karar vermişti. Alınan karar gereği yasaklı saatler içinde servis yapması olası firmalar, yalnızca bir araçlarını Trafik Tescil Şube Müdürlüğü`ne bildiriyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!