UKOME´den Trafiğe yeni düzen

Toplu taşım araçlarının kalkış saat arası 5 dakikadan 10 dakikaya çıktı, İnönü Caddesi`nin trafiği yeniden düzenledi

Kocaeli´nin trafikle ilgili tek yetkili kurumu olan UKOME, önemli kararlar için dün Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu başkanlığında toplandı. İnönü Caddesi´nde başlayacak olan altyapı çalışması konusunda kararlar alan kurul, Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice´nin toplu taşım araçlarında trafiğe çıkacak araçlar için, bir gün tek plaka, bir gün çift plakalı araçların çıkması yönündeki önerisi kabul edilmedi. Toplu taşıma araçlarının kalkış saatleri ise 5 dakika aradan, 10 dakikaya çıkarıldı.

TRAFİĞE YENİ DÜZENLEME
Park Otel´de düzenlenen toplantıda, İSU tarafından Saraybahçe´de başlatılan altyapı çalışması kapsamında, İnönü Caddesi için yapılacak çalışma görüşülüp, karara bağlandı. İnönü Caddesi, Cumhuriyet Parkı ve Baç Kavşağı arasında 20 Temmuz tarihinde başlayacak ve yaklaşık bir ay sürecek çalışma nedeniyle, Kuryapı Kavşağı, Alemdar Caddesi ve Çocuk Parkı güzergahında değişiklik yapıldı. Buna göre, Kuryapı Kavşağı´ndan giriş yapan araçların bir kısmı Mimar Sinan, bir kısmı da Pertev Paşa Sokak´tan geçerek Cumhuriyet Caddesi´ne ulaşacak. Araçlar buradan da Gazanfer Bilge Köprüsü´nü kullanarak Bağdat Caddesi´ne geçiş yapabilecek. Kuryapı- Koç Bank önü ve Cumhuriyet Caddesi güzergahı ise aynen eski düzende olduğu gibi araç trafiğine açık olacak. Araçlar bu güzergahı kullanarak yine Gazanfer Bilge Köprüsü´nün başlangıç kısmına çıkabilecek.

ARAÇ KALKIŞ SAATLERİ UZADI
Toplantıda şehir trafiğine çözüm getirmek için Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice öneride bulundu. Yenice, “İzmit´de toplu taşıma işi yapan araçlardan bir gün tek plakalı olanlar, bir gün çift plakalı olanlar trafiğe çıksın. Araç sayısı günlük yarı yarıya azalır. Trafik rahat eder” önerisi yapılan görüşme sonunda kabul edilmedi. UKOME konunun tarafları arasında yer alan 5 ve 13 nolu kooperatifler ile 6 nolu dolmuş ve taksici yönetimini davet ederek görüşünü sordu. Başkan düzeyinde toplantıya davet edilen toplu taşım yöneticileri tek çift uygulamasına sıcak bakmadıklarını ifade etti. Konuyu daha sonra detaylı olarak görüşen kurul şehir içinde çalışan 5 ve 13 nolu kooperatifler ile 6 nolu dolmuş taksilerin mevcut çalışma saatlerinin arasını açma kararı aldı. Her 5 dakikada bir kalkan araçlar, kurul kararı ile bundan sonra her 10 dakikada  bir kalkacak. Bu karar ile şehir içine bir saatte giren 200 toplu taşıma aracı, bu uygulama ile yarı yarıya azalmış olacak. Uygulama 20 Temmuz tarihinden önce gerçekleştirilecek.

PARKOMAT KARARI KOMİSYONA
Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice´nin Hürriyet Caddesi´nde yapılan parkomat uygulamasının kaldırılmasına yönelik talebi,  UKOME tarafından yeniden görüşülmek üzere komisyona havale edildi. Kurul 1 Temmuz itibariyle başlayan P plaka uygulaması konusunda Gebze Ticaret Odası´nın kendisine yönelik talebini de görüştü. Gebze Ticaret Odası´nın söz konusu uygulamanın 6 ay ertelenmesi yönünde kurula yaptığı talep oy birliği ile reddedildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!