UKOME`den kooperatiflere : “Çalışma ruhsatlarınızı acilen alın”

İl genelinde toplu taşım hizmeti veren tüm araçların her yıl almakla yükümlü olduğu çalışma ruhsatı, bundan böyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından verilecek.

5216 sayılı yasa ile il genelinde  trafikle ilgili tüm sorumluluğu alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi söz konusu çalışma belgelerini sürücülere, bünyesinde oluşturduğu UKOME aracılığıyla iletecek.

RUHSATLARI UKOME VERECEK
UKOME çalışma ruhsatlarının verilmesi ile ilgili olarak UKOME önceki haftadan itibaren il genelindeki tüm toplu taşım kooperatiflerine birer bilgilendirme notu gönderdi.
Söz konusu bilgilendirme notunda toplu, taşım hizmete veren sürücülerin en kısa zamanda evraklarını tamamlayarak Fuar içinde faaliyet gösteren Ulaşım Daire Başkanlığı, Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü Ruhsat Bürosu`na müracaat etmeleri gerektiği bildirildi.

SIKI DENETİM
Bilgilendirme notunda ayrıca, çalışma ruhsatı ile ilgili olarak denetim ve kontrollerin sıkılaştırıldığı ve ruhsatların alınmaması durumunda araç sahipleri hakkında UKOME yönetmeliğinin ilgili maddelerince işlem yapılacağı önemli duyuruldu.

İSTENİLEN BELGELER
Özel halk otobüsü, minibüs ve dolmuş taksilerinin çalışma ruhsatları için istenilen belgeler şöyle:
- Geçmiş yıla ait aracın karayolu taşıma izin belgesi aslı
- Araçların insan taşımak amacıyla imal edilmiş olduklarına havi, motorlu araç trafik tescil belgesi ile motorlu araç tescil belgesinin aslı ile fotokopisi (devir işlemlerinde 7 yaşından büyük araçlara eski hak sahipleri için 15 yaşından büyük araçlara ruhsat verilmez)
- İkamet Senedi (Kocaeli Büyükşehir sınırları içinde en az 2 yıl ikamet etmek)
- Nüfus cüzdanı örneği
- Vergi karnesi fotokopisi
- Meslek odasına kayıtlı olduğuna dair belge
- Trafik Sigorta Poliçesi
- Araca ait motorlu taşıt vergisi, borcu yoktur yazısı
- 4 adet vesikalık fotoğraf
- Aracın trafik şube müdürlüğünde kaydının “ticari” olması
- Çalışma ruhsat harcının ilk taksitinin yatırıldığına dair makbuz

 

Bizi;
sosyal medyada takip edin!