Türkiye´ye örnek fotoğraf

Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli`ndeki hemşehri derneklerini Yöresel Kültürler Fuarı`nda bir araya getirdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Leyla Atakan Kültür Merkezi yanındaki Küçük Sahne´de “Yöresel Kültürler Fuarı” düzenledi. Ülkenin dört bir yanından gelerek Kocaeli´nde yaşamlarını sürdüren vatandaşlar, fuarda yörelerine ait tüm renkleri sergileme imkanı buldu. Doğulu, batılı, güneyli ve hatta göçmen derneklerini bir araya getiren fuardan Türkiye´ye örnek birliktelik fotoğrafı çıktı.

DÜZCE´DEN FUARA ÖVGÜ
Kocaeli´nde yaşayan tüm kültürleri bir araya getiren fuara konuk belediye başkanları da ilgi gösterdi. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Tezcan böyle bir fuarı ilk kez gördüğünü belirterek, “Bunun için Başkan Karaosmanoğlu´nu kutluyorum. Ben kopyacı bir belediye başkanıyım. Kendi ilimde böyle bir fuarı yapmak isterim” şeklinde konuştu. Açılışta Düzce´ye bağlı Gümüşova ilçesinin kaymakamı Önder Balan ile belediye başkanı Muharrem Tazen de hazır bulundu.

BAŞKANDAN BİRLİK MESAJI
Fuarın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise Kocaeli´nde birbirinden farklı kültürlerin yaşadığını ve bu farklılıkların önemli bir zenginlik kattığını söyledi. Karaosmanoğlu, “Farklılıklar aslında zenginlikten gelir. Çokluktan, farklılıktan zarar gelmez. Yeter ki farklı kültürler bunu benimseyebilsin. Geçmişte bütün dünyaya adalet götürmüşüz, insanlık öğretmişiz. Ülkemizi karıştırmak isteyenler bunu başaramayacaklar” diyerek birlik ve beraberlik mesajı verdi.

“DERNEKLERİ ÖNEMSİYORUZ”
Kocaeli olarak Türkiye´nin en zengin mozaiğine sahip olduklarını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, aynı zamanda birçok medeniyetlerin kurulduğu yer olması sebebiyle Kocaeli´nin ciddi bir tarihi zenginliğine de sahip olduğunu söyledi. Kocaeli´nde kültürlerini yaşatmaya çalışan dernekleri önemsediklerini kaydeden Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak bu yöndeki dernek ve kurumlarla her zaman işbirliği ve temas halinde olduklarını bildirdi.

“ÇENESUYU İÇEN İFLAH OLMAZ”
Başkan Karaosmanoğlu, bu işbirliği ve birliktelik sonucunda Türkiye´de bir ilki gerçekleştirerek yöresel kültürler fuarı düzenlediklerini ve bu organizasyona katılan tüm oluşumlara da teşekkür ettiğini belirtti.
Kocaeli´ne gelenin burada kaldığını ve burayı sevdiğini “Çenesuyu içen iflah olmaz” sözleri ile dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, “Çene suyu içen buralı olur. Buralı olanın da bu kenti her yönüyle sevmesi, sokağına, denizine sahip çıkması gerekir. Nereden gelirsek gelelim bizim olan bu kente iyi bakmalıyız” şeklinde konuştu.

FUARA KATILAN DERNEKLER
Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği fuara katılarak yörelerini temsil eden dernekler şöyle:
Kocaeli Artvinliler Hizmet Vakfı, Gebze Balıkesirliler Birliği, Kocaeli Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği, İzmit Düzceliler Derneği, Kocaeli Diyarbakırlılar Derneği, Kocaeli Elazığlılar Derneği, Erzurumlular Vakfı İzmit Şubesi, Kocaeli Geredeliler Kültür Tanıtma ve Yardımlaşma Derneği, Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı ve Dernekleri, Kocaeli Kafkas Kültür Derneği, Kocaeli Kastamonulular Kültür ve Turizm Derneği, Kocaeli Kayserililer Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kocaeli Kırşehir Öğrenim Gençliğine Yardım Derneği, İzmit Konyalılar Birliği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kocaeli Kırım Tatarları Kültür ve Dayanışma Derneği, Kocaeli Malatyalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kocaeli Mardinliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kocaeli Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Kocaeli Rizeliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kocaeli Samsunlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kocaeli Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Kocaeli Trakya illeri Kültür ve Dayanışma Derneği, Kocaeli Trabzonlular Derneği, Kocaeli Yörükler Derneği, Kocaeli Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği katıldı. temsil edilecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!