´Türkiye´nin parlayan yıldızıyız”

Başkan Karaosmanoğlu, meclis üyelerine 2 yıllık çalışmalar hakkında bilgi verdi

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, SEKA Park Otel`de meclis  üyelerine iki yıllık çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kocaeli`nde büyük bir dönüşüm hamlesinin tohumlarını attıklarını ifade eden Karaosmanoğlu, “Yaptıklarımız büyük kalkınmanın habercisidir. Kocaeli büyüyen Türkiye`nin yıldızı olmuştur ve olacaktır” dedi.

MECLİS ÜYELERİNE BRİFİNG
Yapılan çalışmalar ve geliştirilen projeler hakkında meclis üyelerini bilgilendirme toplantısına Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, Genel Sekreteri Münir Karaloğlu, çok sayıda ilçe ve belde belediye başkanı ve Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, “Önemli projeler ve yatırımlarımız var. Komşu belediyeler hala personel sorunlarını bitirmedi. Biz bunları çoktan aştık. Üstelik iki yılda yaptıklarımız ortada. Çok hızlı değişim ve dönüşüm yaşadık. Kalan 3 yıllık nöbetimizi hep beraber dimdik ayakta geçirip bu kentin geleceğini şekillendireceğiz” sözlerinden sonra projeleri anlatması için sözü Genel Sekreter Münir Karaloğlu`na bıraktı.

PROJELERİ KARALOĞLU ANLATTI
Genel Sekreteri Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıkları projeleri anlatırken, büyük bir atılım hamlesi yaptıklarını söyledi. Karaloğlu, projeler üretilirken ve yatırımlar yapılırken, ilk kademe ile ilçe belediyelerinin acil hizmet ihtiyaçlarına öncelik verdiklerini belirterek, iki yıllık süreç içinde 700`e yakın proje ürettiklerini dile getirdi. Karaloğlu, 2005 ve 2006 yılında tamamlanan ve devam eden projeleri tek tek müteahhitleri, ihale bedelleri ile birlikte anlatırken, meclis üyelerine teknik konularda bilgi verdi.

KÖYLERE HİZMET
Projelerin anlatımının ardından meclis üyeleri ile belediye başkanlarının sorularını cevaplayan Başkan Karaosmanoğlu, köylere hizmet götürdüklerini söyledi. Kocaeli`yi her köşesi ile birlikte kalkındırmak için çalıştıklarını ifade eden Karaosmanoğlu, “Öncelikleri belirleyip kaynaklarımızı ona göre kullanmamız gerek. Bir yerde yangın varsa önce insanı kurtaracağız, sonra yangını söndüreceğiz. Biz bu kent insanına söz verdik. Alt yapısı yapılmayan yerlerde üst yapıya girmeyeceğiz. Makyaj yapıp kimseyi kandırmak niyetinde değiliz. Yaptıklarımız bu kentte inanın bir devrim” şeklinde konuştu.

BELEDİYELERE SİTEM
İlçe ve ilk kademe belediyeleri, gelen şikayetlerde suçu Büyükşehir Belediyesi`ne attığını ifade eden Karaosmanoğlu, “Buradan 44 belediyeye ve personeline sesleniyorum. Kimse sorumluluğu Büyükşehir`e atıp, vatandaşın işini savsaklamasın. Bu konuda şikayetler aldık. Vatandaşın işini herkes sahiplensin. Çünkü bu dert hepimizin. Yapılacak her işten o belediyenin personeli sorumludur” diyerek, herkesi göreve çağırdı.

ADAYLIK KONUSU
Vatandaştan bir nöbeti teslim aldıklarını, görevde kaldıkları sürece bu nöbeti en iyi şekilde yerine getirmeleri gerektiğini vurgulayan Karaosmanoğlu, “Bu kentin kalkınmasında 2 yıl içinde önemli mesafe kat ettik. Geride üç yılımız kaldı. Üç yılın bitiminde aday oluruz olmayız, önemli değil. Önemli olan, nöbetimiz esnasında görevimizi iyi yapmış olmanın gururuyla bayrağı teslim etmektir. Bu kent Gayri Safi Milli Hasıla olarak geliri en yüksek bir kenttir. Ama dertleri de en fazla olan bir kenttir” dedi.

DENİZİMİZ TEMİZ OLSUN
Konuşmasında arıtma tesislerine değinen Karaosmanoğlu, 8 tane arıtma tesisi işlettiklerini belirterek, “Biri il dışında Altınova`da. Niye? Çünkü denizimiz ortak. Gebze ve Dilovası`nda arıtma tesisimiz yok. Böyle kalmayacak. Dilovası ve Gebze`ye arıtma tesisi yapacağız. Bu deniz pırıl pırıl olmalı. Karamürsel kirlilikten kurtardı. Orada artık yüzülüyor. 2 yıl sonra buralarda da yüzeriz. Gerekiyorsa uykusuz ve aç kalalım gece gündüz çalışalım, ama denizimizi pislikten kurtaralım. Çünkü deniz bizim soframız” diyerek bu konuda herkese görev düştüğünü söyledi.

KENDİ BELDEME YAPILMIŞ SAYARIM
Söz alan Kirazlıyalı Belediye Başkanı Cevdet Şahin, projelerden mutlu olduğunu belirterek, “Başkanımızın adaletinden şüphem yok. Geçmişte hakkımızın yendiğinden söz edenler bizleri abluka içine almak istiyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız 44 evladı olan baba gibi davranıyor. Yazlık`a, Darıca`ya, Akçat`a yapılan yatırımları kendi beldeme yapılmış sayarım” sözleri ile bütün başkanların yapılanlara sahip çıkmasını istedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!