“Türkiye´nin öncü kentiyiz”

Büyükşehir Belediye Meclisi`nde, Başkanı Karaosmanoğlu imar planının önemini anlattı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi, Kasım ayı olağan toplantısının 2. birleşiminde hazırlanan 1/25.000´lik Nazım İmar Planı´nı görüştü. İmar planı konusunda üyeleri bilgilendiren Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, çağdaş kent olma yolunda planlı bir şekilde adım adım ilerlediklerini belirterek, Kocaeli´nin bu alanda öncü kent olduğunu söyledi. Belediyelerin bütçeleri ise komisyona havale edildi.

İLYAS ŞEKER TANITIM YAPTI
Toplantıda Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve İmar Komisyonu Başkanı İlyas Şeker, hazırlanan 1/25.000 Nazım İmar Planı konusunda tanıtıcı bilgiler verdi. Şeker, 1/50.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı´nın bittiğini belirterek, “1/25.000 ölçekli Nazım İmar Planı yapıldı ve komisyonlarımızda tartışıldı. Kocaeli´nin tamamını kapsayan bu çalışma ile kentimizin her köşesini karış karış planladık. Planlamayı yaparken ilimizi 4 bölgeye ayırdık. Merkez, Gebze, Kandıra ve Karamürsel. Meclisimiz onayladığı taktirde 1 aylık askıya çıkacağız. Süre tamamlandıktan sonra da 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı yapacağız” dedi.

PLANLI KALKINMA
İlyas Şeker´in hazırlanan imar planları konusunda açıklamalarının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, çağdaş yapıya kavuşmak için planlı kalkınmanın önemini anlattı. Hedefe adım adım ilerlediklerini belirten Karaosmanoğlu, “Kentimiz ile ilgili planlamalar daha önceki yıllarda yapılsaydı, şimdi yaşadığımız bir çok sorunu yaşamazdık. Bugün plansız yılların çilesini çekiyoruz. Kocaeli´nin modern, planlı bir kent olması için gelecek 100 yılları hesaplayarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmalarımızı sadece ilçe ve beldelerde değil, köylerde de yapıyoruz. Bu konuda öncü kent gerçek anlamda biziz. Bu öncülüğümüzü her alana yaymalıyız” şeklinde konuştu.

“RANT HESABI YAPMIYORUZ”
Konuşmasında plansız yapılaşmaya izin verilmemesini isteyen Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, “Başkanlarımızdan da rica ediyorum, planlarla ilgilenin. Bunlar yapılırken, kimse kayrılmadı. Biz bunlar yaparken kesinlikle rant hesabı yapmıyoruz. Bizim hesabımız kentimizin huzuru, refahı, gelişmesine sağlayacağımız katkılar. Geleceğe yaşanabilir bir kent bırakma yarışında olalım. Sizlerin desteği ve gayreti ile bu planı kentimizin her köşesine yayıp, bu kenti gelecek yüzyıllara planlı bir şekilde hazırlamış olalım” diyerek, herkesten plana sahip çıkmasını istedi.

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
İl geneli için hazırlanan planın yapımı sırasında ilçe ve belde belediye başkanlarının görüşlerinin de alındığı belirtildi. 1/25.000 Nazım İmar Planı konusunda görüşlerin belirtilmesinden sonra yapılan oylamada hazırlanan plan oy birliği ile kabul edildi. Plan bir ay süreyle askıda kalacak. Bu süre içinde yapılacak olan itirazlar değerlendirilip, görüşülecek.

BÜTÇELER KOMİSYONA
Görüşmeler sırasında 63 maddeden oluşan gündem de yer alan Kocaeli sınırları içindeki 44 belediyenin bütçe görüşmeleri komisyona havale edildi. Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Dilovası Belediye Başkanı Musa Kahraman ise, Çevre Komisyonu´nun çok daha duyarlı çalışma yapmasını istedi. Meclis, yeni toplantısını 15 Aralık tarihinde yapacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!