“Türkiye´de 1 numarayız”

Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin çalışmalarının yakından izlendiğini söyledi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da tatil yapmayacak. Dün  yapılan temmuz ayı toplantısını yöneten Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Yaz döneminde tempomuz yükseldi. Daha da iyi değerlendirmek istiyoruz. 2007´de daha da hızlanacağız. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye´de parmakla gösteriliyor” dedi.

MECLİS ÜYELERİNE ÇAĞRI
Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Karaosmanoğlu, ilk olarak bazı tespit ve değerlendirmelerde bulundu. İlçe ve beldelerde yürütülen çalışmalarla belediye meclis üyelerinin yakından ilgilenmesini isteyen Karaosmanoğlu, “Bazı arkadaşlar çok ilgili, bazı arkadaşlar ilgisiz. Yapılan çalışmalarda meclis üyeleri olarak hepimizin sorumluluğu var. Gördüğünüz eksik ve aksaklıkları çekinmeden ama usulünce iletin. Tempomuz ve enerjimiz azalmayacak” dedi.

“KİMSE ÜVEY EVLAT DEĞİL”
İlçe ve beldeler arasında yapılan hizmetler noktasında farklılık bulunduğu, bunun çeşitli nedenleri bulunduğunu ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Bunları zaman içinde telafi edeceğiz, dengeyi kesinlikle gözeteceğiz. Bizim hiçbir belediyeyi üvey evlat koyma lüksümüz yok. Arkadaşlarımız sakın böyle düşünmesin. Belediye başkanları ve meclis üyelerimiz duygusal davranmasın” şeklinde konuştu.

“PARMAKLA GÖSTERİLİYORUZ”
Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Türkiye´de parmakla gösterildiğini, çalışmalarının ilgiyle izlendiğini belirten Başkan Karaosmanoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim kentimiz Avrupa´nın her kentinden daha güzel. Bunu tüm samimiyetimle söylüyorum. Bizim insanımız, belediye ekiplerimiz azıcık daha planlı ve gayretli çalışırsa, Avrupalıların yanından hızlıca geçeriz. Türkiye´nin hiçbir ilinde, hemen hemen tüm beldelerine doğalgaz bağlanan bir il daha yok. Buna İstanbul ve Ankara dahil. Artık Türkiye´de 1 numarayız. Bu yarışta geri kalmaya niyetimiz yok. 2006 bizim için sıçrama yılı olacak. 2007´de ise bu hızı daha da artıracağız.”

90 MİLYON DOLAR İLAVE BORÇ
Başkan Karaosmanoğlu´nun bu konuşmasının ardından gündem maddeleri tek tek ele alınmaya başlandı. 1. Hukuk Müşaviri Av. Mehmet Çelikel ile İşletme ve İştirakler Daire Başkanı Kemal Altunel´in yurt dışına çıkışı ile ilgili izin gündeme geldiğinde, Başkan Karaosmanoğlu söz aldı ve konuyla ilgili bilgi verdi. Hazine´ye Yuvacık Barajından kaynaklanan 865 milyon Doların dışında, 90 milyon Dolar daha borç ortaya çıktığını, Hazine´nin daha önce yaptığı ödemeler nedeniyle İSAŞ´tan kesinti yaptığını anlatan Karaosmanoğlu, konunun Büyükşehir Belediyesini de ilgilendirmesi nedeniyle yetkililerin Viyana´daki Uluslar arası Tahkim Merkezine gittiğini belirtti.

BALIKÇILIK KOMİSYONU RAPORU
Büyükşehir Meclisinde değerlendirilen ilk önemli konu, Balıkçılık Komisyon Raporu oldu. Meclis üyesi Hasan Kırlı raporda, Hersek burnundan iç kesimlere kadar trol ve gırgırla balık avına yasak getirilmesi, Dilovasına arıtma tesisi yapılması, sintine atıklarının denize dökülmesine engel olmak üzere deniz zabıtası kurulması ve derelerin ıslah edilmesinin önerildiğini ifade etti. Meclis üyesi Cemil Kavurt, Atık Kabul Tesisi kurulmasını ve körfezin daha iyi denetlenmesini isterken, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabalık yasak sınırının Darıca´ya kadar çekilmesini istedi. Buna karşı çıkan Ereğli Belediye Başkanı Mustafa Erengül ise denizi balıkçı teknelerinin değil, ağırlıklı olarak sanayicilerin kirlettiğini vurguladı. Son sözü alan Başkan Karaosmanoğlu ise Atık Kabul Tesisini kurma hazırlıkları yaptıklarını, arıtma tesislerini de 2009´a kadar yapacaklarını söyledi.

YEŞİLKENT´İN TALEBİNE RET
Gündemin 21. maddesinde yer alan ve Yeşilkent semtinin Arslanbey´den Köseköy´e katılmasını öngören teklif, Başkan Karaosmanoğlu´ndan sert tepki gördü. CHP´li üye Hüseyin Acurman´ın “Bu değişiklik bölge sakinlerinin isteği, Köseköy Belediye Meclisinin onayı ile gündeme geldi” şeklindeki açıklamasına rağmen Karaosmanoğlu, “Değişiklik talepleri koz olarak kullanılmamalı. Yarın aynı taleplerle başka mahalle ve bölgeler karşımıza gelebilir. Bağlı bulundukları belediyelerden istediklerini alamayan insanlar, diğer belediyelere geçmek isteyebilir. Bu nedenle bu talepleri hiçbir zaman kabul etmemek gerekir” dedi. Acurman´ın “gerekçenin değiştirilmesi” yönündeki talebine ise hak veren Karaosmanoğlu, gerekçenin sadeleştirilmesini istedi. Daha sonra oylanan madde ise oy çokluğu ile reddedildi.

“SİYASİ İSİM VERMEYELİM”
Sokak isimlerinin değiştirilmesine ilişkin bir başka maddede ise Başkan Karaosmanoğlu, meclis üyeleri ve belediye başkanlarına uyarılarda bulundu. Karaosmanoğlu, “Vereceğiniz isimler, siyasetten elini, ayağını çekmiş isimler olsun. Gazanfer Bilge ismini biz bu nedenle bir bulvara verdik. Kişi eğer kendi parasıyla yaptırdıysa eyvallah. Ama milletin parasıyla yapılan hizmetlere siyasi isimlerin verilmesini doğru bulmuyorum. Bu tür teklifleri getirmeyelim. Ayrıca eski isimlerin değiştirilmesine yönelik teklifleri de gündeme almayalım” şeklinde konuştu.

“KASIT YOK, YANLIŞLIK VAR”
Temmuz meclisinin bir başka önemli konusu ise, Alikahya Belediyesi tarafından Mimkent inşaatına verilen ruhsat oldu. Konu üzerinde söz alan Başkan Vekili İlyas Şeker, uygulamada yanlışlık yapıldığını, bunun ise söz konusu inşaata izin verildikten sonra şikayet üzerine tespit edildiğini söyledi. Bölgede çatı dahil 7 kata nasıl izin verildiğini anlatan Şeker, “Yapılan işlemlerde bir kasıt yok. Problem olduğu açık. Çözümü ayrıntılı jeolojik etütler yaptırmakta” ifadesini kullandı.

PETROL İSTASYONU ÖRNEĞİ
CHP´li meclis üyesi Nejat Çakır´ın itirazları üzerine söz alan Başkan Karaosmanoğlu ise “Yanlışlıklar her dönemde olur. Örneğin tren yolu ile D-100 arasına bir petrol istasyonu yapılması konusu var. Hangi kanuna göre izin verdiniz. Rant için verildiği ortada. Burada ise ne müteahhitle bir etek bağı var, ne de kasıtlı bir tavır. Hatadan dönülmesi için çalışma yapılmalı, çıkış yolu bulunmalı” açıklamasını yaptı. Değerlendirmelerin ardından imar planlarında değişiklik yapılmasına ilişkin madde, muhalefetin itirazına rağmen oy çokluğu ile kabul edildi.
Bir sonraki meclis toplantısı 18 Ağustos Cuma günü saat 15.00´te gerçekleştirilecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!