Tünel inşaatı kararı bekliyor

D-100`e yapılacak olan tünel geçişi için bütün hazırlıklar tamamlandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 7 ayrı bölümde yapacağı D-100 İzmit Geçiş Projesi konusunda bütün hazırlıklarını tamamladı. SEKA Camii ile Sümer Karakolu arasına yapılacak olan tünel geçişine başlanabilmesi için, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı´nın Otoban´ın ücretsize dönüştürmesi bekleniyor.

BAKANLIK TALİMATI BEKLENİYOR
Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan projeler, D-100´ün İzmit geçişini kesintisiz hale getirip, kent ile deniz arasındaki bölünmüşlüğü ortadan kaldıracak. D-100 üzerinde başlanacak çalışmalar için bir süre önce Bayındırlık ve İskan Bakanı Nafiz Faruk Özak ile görüşen Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, Otoban´ın Uzunçiftlik turnikeleri ile Körfez arasındaki bölümün inşaat süresince ücretsiz hale getirilmesi sözünü almıştı. Yapılacak tünel geçişi için bütün hazırlıklar bitirildi. İnşaata başlanması için Bayındırlık Bakanlığı´nın otobanı ücretsiz hale getirmesi bekleniyor.

BİR ŞERİT KAPATILACAK
Seka Camii ile Sümer Karakolu arasında uygulanacak tünel geçişini yapacak firma, bölgeye inşaat şantiyesini kurdu. Şirket yetkilileri, çalışma sırasında D-100 Karayolu´nun bir şeridini trafiğe kapatacaklarını, bu uygulamanın da trafik akışını büyük ölçüde aksatacağını ifade etti. Yoğunluğun yaşanmaması için Bayındırlık Bakanlığı kararı beklenirken, kararın kısa sürede verileceği belirtildi.

456 METRE UZUNLUĞUNDA
Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin D-100 İzmit geçişindeki en önemli projelerinden biri olan Seka Camii-Sümer Karakolu arasındaki tünelin uzunluğu toplam 956 metre olacak. Projenin 500 metrelik kısmı açık, 456 metrelik kısmı ise kapalı tünel olarak inşa edilecek. Derince Tüneli´nin bir benzeri olarak inşa edilecek olan tünel, 2008 yılında tamamlanarak, hizmete açılacak. Tünelin trafiğe açılması, D-100 Karayolu´nda büyük bir rahatlık meydana getirecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!