Trafik kaosuna tek yönlü çözüm

UKOME, İzmit merkezdeki bazı caddelerde trafiği tek yöne dönüştürecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´ndeki Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu başkanlığında yılın son toplantısını dün (Çarşamba) gerçekleştirdi. Seka Park Otel´de yapılan toplantıda önemli kararlar alınırken, İzmit merkezde sürekli tıkanan trafik için bazı caddelerde tek yön uygulamasına geçilmesi için ön çalışma başlatıldı.

ÜÇLÜ KOALİSYON
UKOME, öncelikli olarak Emniyet Müdürlüğü tarafından getirilen, İzmit şehir merkezindeki bazı caddelerde trafik kaosunu önlemek için tek yön uygulamasına geçilmesi önerisini ele aldı. Talep UKOME´nin bütün üyeleri tarafından olumlu karşılandı. Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir içi ulaşım master planı hazırlattırılan Optium Firma temsilcisi, bu konuda çalışma yaptıklarını ifade etti. Tek yönlü trafiğe dönüştürülecek olan cadde ve sokakların belirlenmesi çalışmasında, Büyükşehir Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü ve Optium Firması üçlü koalisyon gibi hareket edecek. Çalışma sonucunda ortaya çıkarılacak olan rapor, UKOME´de görüşüp, gerekli görülürse uygulamaya konulacak.

SS5 NOLU KOOPERATİFE İZİN
Şehir içi caddelerinde uygulamaya geçilecek olan trafik akışının ardından diğer talepler ele alındı. Derince –Harmantarla hattında çalışan SS 5 nolu kooperatif, araçlarının Cumhuriyet Bulvarı´ndan Terminal yönüne gidişlerinde, Real Alışveriş Merkezi´nin yan sokağını kullanma talebi, UKOME tarafından kabul edildi. Derince-Harmantarla hattı araçları artık Yüce Rıfat Sokağı´nı kullanarak, Kandıra sapağına çıkacak.

İHSANİYE HATTINA İKİ ARAÇ
UKOME, İhsaniye Merkez Mahalle Muhtarlığı´nın beldedeki Meslek Yüksek Okulu ile İzmit arasındaki toplu taşıma hattına iki araç daha ilave edilme talebini de ele aldı. Ulaşım Daire Başkanlığı´nın hazırladığı rapor doğrultusunda yapılan değerlendirmede, hatta iki aracın ilave edilme talebi uygun bulundu. Yeni kararla birlikte İhsaniye-İzmit hattındaki toplu taşıma hattına iki araç daha eklenecek.

YAHYA KAPTAN´A EK GÜZERGAH
Toplantıda Yahya Kaptan Mahallesi sakinlerinin 1. Bölge konutları ile Güzel Sanatlar Lisesi arkasında kalan siteye toplu taşıma güzergahı verilmesi talebi de ele alındı. Talep hakkında hazırlanan raporlar ele alınarak görüşüldü. UKOME, araç girmeyen bu hatta Yahya Kaptan´a çalışan toplu taşım araçlarının bir kısımının girmesini kararlaştırdı. Araçların buradan geçirilmesi Özel Konak Hastanesi ve çevresine gidecek olan vatandaşlara büyük fayda sağlayacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!