Toplu taşımada eğitimli şoförler

Büyükşehir, minibüs ve otobüs sürücülerini eğitime tabi tutuyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından toplu taşımda görev yapan şoförlere yönelik hazırlanan eğitim programı start aldı. Ulaşım Daire Başkanlığı`ndaki ilk gün eğitimine minibüs kooperatiflerinin yöneticileri katıldı.

SERTİFİKA VERİLECEK
Büyükşehir Belediyesi Kocaeli genelinde hizmet veren tüm toplu taşım şoförleri 25 kişilik gruplar halinde eğitime tabi tutacak. Eğitim kapsamında şoförlere toplu taşım yönetmeliği, ilk yardım, halkla iletişim gibi konularda dersler, eğitim dönemi sonunda da sertifika verilecek. Söz konusu eğitim programını tamamlamayan şoförler ise il genelinde otobüs ya da minibüs kullanma izni alamayacak.

İLÇELERDE DE
Büyükşehir Belediyesi`nin şoförlere yönelik başlattığı eğitim programı hakkında konuşan Ulaşım Daire Başkanı Selami Aydın, eğitiminin önemine değinerek, “Bizler eğitimin her sorunun üstesinden geleceğine inanıyoruz. Bundan böyle, Kocaeli halkına eğitim almış, bilinçli şoförler hizmet edecek. Söz konusu eğitim kurslarımızı gelen talep doğrultusunda ilçelerde de açmayı düşünüyoruz” dedi.