Toplu konutlara 6 bin ağaç

Gündoğdu ve Arslanbey´de orta refüjler ağaçlandırılıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli`ni yeşil ve ağaçla donatmaya devam ediyor. D-100 çevresinde gerçekleştirdiği yeşillendirme çalışmalarıyla büyük takdir toplayan Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, artık ağaç dikimine de ağırlık veriyor.

GÜNDOĞDU`YA 4500
Ekiplerin bugünlerde yoğunlaştığı bölge, düzenli yapılaşması ile dikkat çeken Gündoğdu Kalıcı Konutları. Başta 17 Ağustos Bulvarı olmak üzere bölgenin ana arterlerini sedir, çınar ve top akasya ağaçlarıyla donatan ekipler, Umuttepe Kampusü yoluna da bir miktar ağaç dikti. Çalışmalar tamamlandığında bölgeye dikilen ağaç sayısı 4 bin 500`ü bulacak.

ARSLANBEY`E 1500
Gündoğdu`daki çalışmanın bir benzeri de Arslanbey Atakent Konutları`nın bulunduğu bölgede gerçekleştiriliyor. Orta refüjlerin yanı sıra yol kenarlarında da yürütülen çalışmayla bin 500 adet sedir, akça ağaç, top akasya, leylandi, selvi ve mazı dikimi yapılıyor.

YETKİLİLERDEN UYARI
Ağaçların uzun süre yaşayabilmesi için dikim çalışmalarını da yakından takip eden Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, ekipleri uyardı. Ağaç dikimi için açılan çukurların derinlik ve genişliklerini yeterli bulan yetkililer, ağaçların eğik dikilmemesi gerektiğini vurguladı, konunun önemini anlattı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!